Politika

DIP OBJAVIO LISTE Tko je sve ‘upao’ u Sabor?

DIP OBJAVIO LISTE Tko je sve 'upao' u Sabor?

Na Službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) RH objavljeni su danas zbirni podaci za kandidacijske liste za Sabor.

Podsjetimo, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović raspisala je prijevremene izbore za zastupnike u Hrvatski sabor za 11. rujna ove godine.

Inače,prijedlozi kandidacijskih lista i kandidatura moraju prispjeti Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora.

Kandidacijske liste za izbor zastupnika u I.-XI. izbornoj jedinici mogu samostalno predložiti jedna politička stranka te dvije ili više političkih stranaka koje su na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora registrirane u Republici Hrvatskoj i birači, stoji nastranicama DIP-a.

Također, Kandidate za zastupnike nacionalnih manjina i njihove zamjenike u XII. izbornoj jedinici mogu predložiti jedna politička stranka te dvije ili više političkih stranaka koje su na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora registrirane u Republici Hrvatskoj, birači i jedna udruga te dvije ili više udruga nacionalnih manjina.
U objavi pravovaljano predloženih lista, pogledajte OVDJE tko se našao u X izbornoj jedinici!

 

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist