Kultura

DEVETO IZDANJE Počinju Dani kreativnih i kulturnih industrija

Deveti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija održat će se od ponedjeljka 21. studenog do petka, 25. studenog 2022. u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Riječ je o već dobro znanom događaju koji objedinjuje cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu (arhitekturu, dizajn, film, glazbu, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište i ples, likovnu umjetnost, fotografiju i izdavaštvo, ali i drugo) s ciljem promocije i umrežavanja, ali i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstva između udruga, institucija i privatnih subjekata.
Ovogodišnji DKKI naslonit će se na aktualnu tematiku – URBANA REVITALIZACIJA. Tema je inspirirana pokrenutim planiranjem revitalizacije i adaptacije kompleksa bivše dubrovačke Tvornice ugljeno-grafitnih i elektro-kontaktnih proizvoda (TUP) s ciljem stvaranja kulturnog centra grada Dubrovnika, odnosno mjesta društvenog okupljanja, ali istovremeno i centra stvaranja novih radnih mjesta. U skladu s tim, ovogodišnji DKKI seli se jednim dijelom u uređene prostore TUP-a, a centralni događaj manifestacije bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici primjera dobre prakse kao što je „Art kvart“ Grada Rijeke. Nezaobilazan je događaj i ove godine popularna Pecha Kucha na kojoj će se predstaviti čak 11 novih lica iz svijeta kreativnih i kulturnih industrija. Ovaj petodnevni program zaokružit će finalni događaj – koncert grupe Valetudo u klubu Dubina u kompleksu TUP-a otvoren za sve građane Grada kao i širu javnost.
Program započinje svečanim otvorenjem u ponedjeljak od 18 sati u Kazalištu Marina Držića, a uslijedit će i otvaranje izložbe “Kako gledati Grad“ (Andrea Vukoja, Stefanie Hudspeth, Elia Friganović, Sunčica Barbarić) te predstava ‘Do posljednje kapi krvi’ u izvedbi Kazalište družine Kolarin. Ulaz na sva događanja je slobodan, a prijaviti se možete putem email-a dkki@dura.hr

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist