Kultura

DEVETO IZDANJE Počinju Dani kreativnih i kulturnih industrija

Deveti po redu Dani kreativnih i kulturnih industrija održat će se od ponedjeljka 21. studenog do petka, 25. studenog 2022. u Dubrovniku u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Riječ je o već dobro znanom događaju koji objedinjuje cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu (arhitekturu, dizajn, film, glazbu, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište i ples, likovnu umjetnost, fotografiju i izdavaštvo, ali i drugo) s ciljem promocije i umrežavanja, ali i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstva između udruga, institucija i privatnih subjekata.
Ovogodišnji DKKI naslonit će se na aktualnu tematiku – URBANA REVITALIZACIJA. Tema je inspirirana pokrenutim planiranjem revitalizacije i adaptacije kompleksa bivše dubrovačke Tvornice ugljeno-grafitnih i elektro-kontaktnih proizvoda (TUP) s ciljem stvaranja kulturnog centra grada Dubrovnika, odnosno mjesta društvenog okupljanja, ali istovremeno i centra stvaranja novih radnih mjesta. U skladu s tim, ovogodišnji DKKI seli se jednim dijelom u uređene prostore TUP-a, a centralni događaj manifestacije bit će okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici primjera dobre prakse kao što je „Art kvart“ Grada Rijeke. Nezaobilazan je događaj i ove godine popularna Pecha Kucha na kojoj će se predstaviti čak 11 novih lica iz svijeta kreativnih i kulturnih industrija. Ovaj petodnevni program zaokružit će finalni događaj – koncert grupe Valetudo u klubu Dubina u kompleksu TUP-a otvoren za sve građane Grada kao i širu javnost.
Program započinje svečanim otvorenjem u ponedjeljak od 18 sati u Kazalištu Marina Držića, a uslijedit će i otvaranje izložbe “Kako gledati Grad“ (Andrea Vukoja, Stefanie Hudspeth, Elia Friganović, Sunčica Barbarić) te predstava ‘Do posljednje kapi krvi’ u izvedbi Kazalište družine Kolarin. Ulaz na sva događanja je slobodan, a prijaviti se možete putem email-a dkki@dura.hr

Pročitajte još

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

SKUP, IZLOŽBA… Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija