Aktualno

DEVASTIRANI SPORTSKI TERENI KOD HOTELA CROATIA Ruglo u srcu Cavtata

devastirano igraliste hotel croatia8

Devastirano, zapušteno, neuredno – upravo su nam tim riječima naši čitatelji, mještani Cavtata opisali košarkaško i tenisko igralište, ali i pripadajući mu okoliš kod Hotela Croatia.
—Ovi sportski tereni stoje takvi već godinama. Opća su opasnost. Stalno su puni raznog smeća, iz rasvjetnih stupova vire žice, ograda je puna ruzine, koševa već odavno nema, ma ne liči to sve skupa više ni na igralište. Nije blizu njih svejedno ni điravat’, a posebno u večernjim satima kad se oko njih skupljaju narkomani. Ne može se doći ni s djecom u blizini poigrati jer su opasni. A, i ruglo su u onoj našoj lijepoj šumi – pojasnili su Cavtaćani situaciju oko ovih terena, a zapitali su se može li Općina Konavle nešto učiniti po tom pitanju, može li ih urediti ili barem izdati kakav nalog hotelu da to napravi? Pitali smo načelnika Općine Konavle Boža Lasića je li upoznat s tako lošim stanjem tih terena te može li Općina intervenirati na bilo koji način? U kratkom telefonskom razgovoru prokomentirao nam je kako mu se mještani do sada nisu žalili na ove terene te da su oni u vlasništvu Hotela Croatia pa Općina tu ne može puno toga učiniti.

Možemo poslati komunalce
—Mogu jedino poslati komunalnog redara da napravi izvid i napiše nalog hotelu da sredi barem okoliš terena i dovede ih u red. Više od toga Općina ne može – istaknuo nam je Lasić. Poslali smo mu i fotografije naših čitatelja iz Cavtata kako bi pobliže vidio o čemu se radi te smo zatražili povratnu informaciju po završetku izvida komunalnog redara. Načelnik Lasić nakon našeg upita odgovorio nam je kako će komunalni redari uputiti nalog te da će se na taj način iskomunicirati s Hotelom Croatia uređenje ovih terena, bez da se na bilo koji način povrijedi njihovo vlasništvo nad njima. Provjerili smo i Hotel Croatiju jesu li do sada zaprimili pritužbe Cavtaćana na ove terene, kao i je li im u planu uređenje ili obnova terena?

Pojačat ćemo nadzor
—Do sada nismo zaprimili pritužbe građana vezano za navedeni teren, a koji je u vlasništvu Hotela Croatia. Radi se o prostoru koji je trenutno izvan funkcije, što je i označeno propisnom signalizacijom. Svakako planiramo pojačati mjere nadzora do njegova ponovnog stavljanja u funkciju – naglasila nam je u odgovoru glasnogovornica Jadranskih luksuznih hotela Zrinka Marinović. Dakle, tereni su već dulje vrijeme van funkcije, ali, slažu se Cavtaćani, to nije razlog da jednostavno ‘strše’ u prostoru ovako neuredni i zapušteni. Čudno im je, naglašavaju nam, da se tereni uopće nisu ni dodirnuli tijekom obnove koju je i sam Hotel Croatia u čijem su tereni vlasništvu prolazilo. Razočarani su i da Općina po ovom pitanju ne može baš puno toga učiniti te se pitaju dokad će điravat’ pored takvih vizura u svom Cavtatu koji, usput rečeno, već niz godina dobiva različita turistička priznanja pa je tako i ove godine proglašen najboljom kongresnom destinacijom u čitavoj Europi. A, dodajmo i da Hotel Croatia sebe naziva neospornim tržišnim liderom u organizaciji velikih kongresa u regiji te je, mišljenja su Cavtaćani, nepojmljivo da ne drže do što skorije obnove i uređenja ovih terena koji trenutno, nažalost, predstavljaju ruglo u srcu Cavtata.

Objavljeno u tiskanom izdanju 26. siječnja 2022.

Pročitajte još

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist