Aktualno

Deratizacija na Šipanu, Kalamoti i Lopudu, provjerite kad

Deratizacija na Šipanu, Kalamoti i Lopudu, provjerite kad

Sanitat će obavljati trovanje štakora i miševa na području Šipana u srijedu 16. listopada, Kalamote u četvrtak 17. listopada i Lopuda 18. listopada 2019. godine.

Trovanje štakora i miševa obavit će se izlaganjem mamaca zatrovanih bromadialonskim preparatima, i to na svim javnim površinama i odlagalištima otpada

Otrov kojim trujemo štakore i miševe je parafiniziran i u krutom je stanju, nalik na ‘sapun’, crvene boje, i kad ga opazite nemojte ga dirati, a u slučaju eventualnog trovanja protuotrov je vitamin K 1.

Da bi akcija suzbijanja štakora i miševa bila što uspješnija, i kako bi se izbjegle eventualne nezgode, molimo mještane da za vrijeme cijele akcije suzbijanja štakora, onemoguće djeci i domaćim životinjama pristup zatrovanim mekama, za cijelo vrijeme trajanja deratizacije ne premještaju i ne diraju zatrovane meke i po mogućnosti odstrane iz podruma i okoline kuća otpad koji bi mogao poslužiti kao hrana ili sklonište za štakore, a otpad bacati na samo za to određena mjesta.

Zato se mole svi mještani za suradnju i pružanje pomoći našim stručnim ekipama na terenu, koja bez te suradnje neće imati željenu učinkovitost.

I na kraju dobro je znati da se štakori i miševi razmnožavaju vrlo brzo, te da su opasne životinje, prenosioci, izvori i rezervoari preko 30 zaraznih bolesti, a čine i ogromne štete jedući i uništavajući velike količine hrane, namirnica i ostalog.

-O svakoj pojavi glodavaca na vašem području molimo obavijestite ekipe Sanitata, ili javite na telefon 640-142 . Također možete obavijestiti i Mjesni odbor Šipan na telefon 758-023 ili 758 084 (tajnik). Također možete obavijestiti i Mjesni odbor Koločep na telefon 757-129 (tajnik) – istaknuli su iz Sanitata.

Pročitajte još

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist

[FOTO] SVEČANA DODJELA Ovo su laureati dubrovačkog sporta 2023.!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Gradu 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Dulist