Grad

DEMANTI ČISTOĆE “Građani se ne pridržavaju odredbi za odlaganje otpada”

DEMANTI ČISTOĆE “Građani se ne pridržavaju odredbi za odlaganje otpada”

Iz gradskog komunalnog poduzeća Čistoća uputili su demanti na jučer objavljenu vijest u našoj rubrici ‘Vaše vijesti’, a tiče se odlaganja smeća u Ulici Marka Marulića u Lapadu.

“Slijedom članka objavljenog na vašem portalu pod naslovom “APEL STANOVNIKA Uklonite ovu gomilu smeća iz srca Lapada!” obavještavamo Vas da nije točna informacija da ‘Već mjesec dana se moli da se ovaj otpad ukloni, jer zaudara, pogotovo na suncu pri vrućini, a i izgleda užasno’.

Naime, zbog radova nalogom od 14. ožujka 2016. spremnici su bili premješteni dvadesetak metara dalje, ali unatoč obavijesti na odlagalištu, otpad se i dalje nepropisno odlagao na tom mjestu.

Uvidom na terenu utvrđeno je da otpad potječe ne samo od građana, već se većim djelom odnosi i na ugostiteljske objekte, koji sukladno zakonskoj regulativi moraju imati vlastite spremnike za otpad, a unatoč velikim kaznama i kontra svih zakona odlagan je i šut.

U petak su spremnici vraćeni na odlagalište, a ono što stvara problem je ne pridržavanje dopuštenog vremena i načina odlaganja otpada.

Da podsjetimo, dopušteno vrijeme odlaganje otpada je od ponedjeljka do petka od 19 do 3 sata, a prema fotografijama objavljenim na portalu vidljivo je da je da se radi o poslijepodnevnim satima.

Važno je napomenuti da je režim pometanja i odvoza otpada u ulici Marka Marulića svakim danom, pa čak i nedjeljom.

Naši djelatnici doista se trude održavati čistoću i urednost grada, no čistoća gradskih ulica i prostora ogledalo je našega rada, ali i kulture građana.”

Pročitajte još

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist