Grad

Delegacija iz korejskog Cheongjua u Dubrovniku

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su u petak predstavnike administrativnog odbora za kulturu gradskog vijeća korejskog grada Cheongjua.

Povod njihova posjeta jugu Hrvatske jest terensko upoznavanje s načinima korištenja lokalnih resursa u razvoju turističke industrije.

Pročelnica Antić Brautović u ovoj je prigodi korejsku delegaciju upoznala s odrednicama strateškog gradskog projekta, “Respect the City”, danas međunarodno prepoznatog. Ujedno, istaknula je važnost pametnog i održivog upravljanja te se osvrnula na utjecaj kulture i korištenja inovativnih alata u kontekstu upravljanja turističkim tokovima te sinergije kulture s turizmom kao glavnom gospodarskom granom. Pročelnica Antić Brautović izaslanstvu korejskog grada predstavila je rad Zavoda za obnovu te ih je upoznala s kulturnim ustanovama Grada.

Pročelnik Brčić predstavio je investicije u predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje, a osvrnuo se i na skrb o stanovnicima treće životne dobi, ulaganja u zdravstveni nadstandard svih građana, a posebno se dotaknuo sportskih manifestacija i događanja, koje svojom atraktivnošću privlače sve veći broj posjetitelja i time generiraju novu ekonomsku vrijednost.

Predsjednik administrativnog odbora za kulturu gradskog vijeća Cheongjua Lee Wan Bok zahvalio se predstavnicima Grada Dubrovnika na dobrodošlici i prijemu, predstavljanju projekata i aktivnosti koje odjeli provode.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI IZGLED SPOMEN SOBE Trebala bi biti dovršena do Feste sv. Vlaha!

Dulist

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist