Aktualno

DEKONTAMINACIJA 1. Nada za bolju budućnost

DEKONTAMINACIJA 1. Nada za bolju budućnost

U Gradu se prošli tjedan slavio sveti Vlaho. Došli su čestitati i političari. Špekuliralo se i o društvenoj stvarnosti. I ‘bivši’ se oglasio.

Piše: dr. arh. urb.  Milan Karlovac

Čestitao je puku. On još misli da je faca. Dok Androidi čekaju amnestiju, ostali vide Nadu i bolju budućnost. Građani koji cijene povijesno i kulturno nasljeđe smatraju da treba provesti društvenu dekontaminaciju. Tako bi se štete Androidne politike za više i tuđe anulirale. Aktivnosti protiv rušitelja tradicionalnih vrijednosti, antropogenih stečevina, pravde i pravičnosti trebaju biti temeljite.

Gosti u vlastitoj kući
Androidne štete nanesene Gradu su prepoznatljive. Dubrovački socijalni prostor je zatrovan supstancom zla. On posebno pogađa i utječe na starosjedioce i tjera ih u egzodus. Odlaze u zvjerinjak globalnog kapitalizma gdje velika riba jede malu. Tako svi postajemo ugroženi, kolonizirani jer smo razjedinjeni bez šanse za održivost. Ako se ne vratimo korijenima, postat ćemo gosti u vlastitoj kući.

Čistilište i dekontaminacija
Dekontaminacija Androidnog poretka je uspostavljanje drugog i moralnog sustava vrijednosti. Za živi Grad slobodnih građana gdje će se eliminirati egzodus, kult ličnosti, mega projekti, kriminal na radnom mjestu i uspostaviti pravdu i pravičnost. Dekontaminacija nametnutog sustava moći podrazumijeva promjenu vladanja kroz demokratske alate slobodnih izbora. Megalomaniju za tuđe i više treba zamijeniti politikom fleksibilnog razvoja za opće dobro s ciljem da se sačuvaju naslijeđeni resursi i za sljedeća pokoljenja… Vjerujemo u pomoć svetog Vlaha…

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist