Aktualno

DEBATA Može li volonterstvo promijeniti svijet?

Volonterski centar Dubrovnik organizira debatu pod nazivom “Može li volonterstvo promijeniti svijet?” koja će se održati u utorak 29. travnja 2014. s početkom u 17 sati na Sveučilišnom kampusu.

Debatirat će studenti druge godine preddiplomskog studija Mediji i kultura društva, a glavni cilj debate jest educiranje o volontiranju i uključivanje mladih u aktivno promišljanje društvene stvarnosti.

Debata se održava u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik i Sveučilišta u Dubrovniku, a uz pomoć Hrvatskog debatnog društva čiji će predstavnik dubrovačke studente pripremati za debatu.

Debata kao strukturirana rasprava podrazumijeva da je unaprijed dogovoreno koliko govornika sudjeluje u debati, kojim redoslijedom oni sudjeluju i koliko vremena imaju za svoje govore. Tako za razliku od rasprava kakve obično vodimo u svakodnevnom životu, u debati sugovornici ne upadaju jedni drugima u riječ, ne drže duge monologe, ne mijenjaju temu o kojoj govore i slično. Stoga debata omogućuje da se na organiziran i civiliziran način raspravlja o određenim idejama.

Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u debatu ili one koji bi voljeli više doznati o debatiranju, a i čuti može li volonterstvo promijeniti svijet da nam se pridruže.

Studentska debata se održava u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojeg provodi VCD.

Pročitajte još

BUDUĆE INVESTICIJE Lapad s 500 novih hotelskih ležajeva!

Andrea Falkoni Račić

SVEČANO OTVORENJE Dubrovački medijski dani posvećeni dezinformacijama

Dulist

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist