Sport

Danijel Subašić završio karijeru, izašao iz igre u 24. minuti

Danijel Subašić izašao je iz igre u 24. minuti utakmice posljednjeg kola Supersport HNL-a između Hajduka i Šibenika te tako otišao u igračku mirovinu. Odabrao je izaći u 24. minuti kako bi odao počast tragično poginulom prijatelju i bivšem igraču Zadra Hrvoju Čustiću.

Poljubio je stative i zaputio se prema klupi Hajduka. Skinuo je dres, ispod kojeg je majica s likom Hrvoja Čustića, koju je nosio puno puta u karijeru. Suigrači su mu napravili špalir, a s njima se pozdravio uz ovacije s tribina. Umjesto njega ušao je Ivan Lučić.

Ovo je drugi put da je Subašić bio dio Hajdukove momčadi. Prvi put je stigao na posudbu iz Zadra u ljeto 2008. godine, a kasnije je Hajduk otkupio njegov ugovor. Nakon toga Subašić je prešao u Monaco u siječnju 2012. godine, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka 2017. godine. Također je proglašen najboljim vratarom francuskog prvenstva iste godine.

U Hajduk se vratio u rujnu 2021. godine kao 36-godišnjak. Ukupno je za splitski klub skupio 132 nastupa. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. godine i bio jedan od ključnih igrača, piše Index.hr.

Foto: screenprint livestream

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist