DuList IN

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac.

Suorganizatori ove manifestacije su  HGK Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, TZO-a, i općine Pelješca. Velika pomoć u pokroviteljstvu tradicionalne manifestacije iskazale su i  DNŽ-a i TZŽ-e Dubrovnik, te Hrvatska turistička zajednica.

Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam na jači adut DNŽ-e. Kolektivna je želja zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina. Kako bi se proširila i obogatila vinska ponuda vinari Pelješca po deveti put organiziraju Dane otvorenih vrata peljeških podruma.

U petak 05.prosinca u Trpnju bit će organizirana vinokušnja mladih vina i prikazani film “DOSSIER ZINFANDEL” u organizaciji Udruge vinara i Društvo Bijači iz Kaštela, nakon čega će se održati takmičenje u kuhanju dalmatinskog brodeta uz zabavni program grupe Gusari i KUD-a Poskočica iz Ponikava

U subotu 06.prosinca u Kneževom dvoru u Stonu u 11.sati organiziran je doček uz prezentaciju vina i vinara sa područja općine Ston, nastup KUD-a Poskočica iz Ponikava, HGD Biranj a sve uz pratnju grupe Gusari, nakon čega se kreće u obilazak Peljeških podruma a sve završava u Zadružnom domu u Potomju uz grupu Gusare.

Vinari Pelješca pozivaju Vas da i ove godine dođete u Carstvo vina Pelješca i kušate najbolja hrvatska vina.

 

Program događanja
5.12.2014. – Trpanj

12 – 13.30 – Film „Dossier Zinfandel” (Dom kulture u Trpnju)
14 – 16 – Kušnja mladih peljeških vina
16 – 24 – Natjecanje u spravljanju brodeta (novinarske ekipe, vinski bolgeri i ekipa ’women on wine’)
– Zabavni program – Dom kulture Trpanj

6.12.2014. – Ston, Pelješac
11 – Otvaranje s predstavljanjem vinara u Kneževom dvoru Stona (PZ Stoviš, Rozić, Ćurlin, Marlais, Bukvić, Mato Vlašić)
12 – Posjet pelješkim podrumima (Željko Ledinić, Vukas, Miše Ledinić, Andrović, Miloš, PZ Putniković, Vinarija Dubrava)
13:30 – Predstavljanje vinara s područja Općine Janjina i Trstenika (PZ Pelješki vrhovi, Grgurević, Bezek – Janjina, Džajić, Kunjašić – Trstenik)
Zakuska – vinski gulaš u Domu kulture Janjina)
15 – Posjet vinarijama Općine Orebić (Matuško, Madirazza, PZ Dingač, Boris Violić, Miličić, Matković, Jurica Violić – Potomje)
17 – 23 – Ples i druženje uz Plavac Mali i slatke delicije pelješkog kraja – Dom kulture Potomje

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo