Aktualno

[FOTO] DANI KARIJERA RIT CROATIA Studentima se predstavilo 109 kompanija iz 12 zemalja

rit dani karijera 1

Američki koledž RIT Croatia je još jednom održao Dan karijera na temu ‘Navigating a Changing Landscape with Confidence’. Studentima se predstavilo 109 kompanija iz dvanaest zemalja. Imali su priliku upoznati poslodavce uz 40 organiziranih raznih aktivnosti. Studenti su imali je priliku povezati se s predstavnicima raznih industrija i istražiti mogućnosti razvoja karijere u dinamičnom okruženju.

Prva dva dana događanja bila su posvećena virtualnim interakcijama, dok je posljednji dan bio rezerviran za osobni kontakt i interakciju na kampusu. Na raspolaganju su bila raznovrsna događanja, uključujući panele, radionice, intervjue za studentske prakse, individualne konzultacije i mogućnosti posjete štandova kompanija, pružajući tako studentima priliku za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s predstavnicima renomiranih tvrtki.

– Iznimno mi je drago što u okviru naših Dana karijera nastavljamo s dovođenjem predstavnika najuspješnijih domaćih i stranih kompanija koje povezujemo sa studentima. Smatramo da je važno da studenti od prvog dana budu povezani s poslodavcima te da imaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu. Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku našim studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više od 100 kompanija, studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu, razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija te čuti o perspektivama i mogućnostima za daljnji razvoj karijere – izjavila je dekanica RIT Croatia, dr. sc. Irena Guszak.

Naime, RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo praksu održavanja Dana karijera u sklopu visoko-obrazovnih institucija.

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist