Aktualno

Danas u ponoć Revelin prestaje biti noćni klub?

Danas u ponoć Revelin prestaje biti noćni klub?

Što se događa s noćnim klubom u Revelinu danas u ponoć pitanje je koje nameće nakon što, prema informacijama s kojima raspolaže DuList, iz Grada sadašnjem zakupcu nije ponuđeno pravo prvozakupa.
Naime, danas u ponoć ističe rok za tu zakonsku obvezu, na što je i nedavno upozorio sam Vlahušić kada je pokušao lopticu neuspješno prebaciti na Gradsko vijeće.
On se podsjetimo, 28. rujna priopćenjem obratio ‘predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću i svim klubovima vijećnika na temu gospodarenja poslovnim prostorom u tvrđavi Revelin’.
Predložio je tako da se ‘na idućoj sjednici (onoj održanoj u ponedjeljak i utorak op.a.) odluči o načinu gospodarenja prostorom u tvrđavi Revelin, koji do 15. prosinca 2015. godine temeljem Ugovora o zakupu, koristi Lukša Franković, vlasnik ugostiteljskog obrta Afika’.
Vlahušić je tada gradske vijećnike podsjetio kako je ‘Grad Dubrovnik kao zakupodavac dužan zakupniku, koji uredno ispunjava sve svoje obveze iz ugovora, ponuditi sklapanje novog ugovora (tzv. pravo prvozakupa), najkasnije 60 dana prije isteka roka na koji je ugovor zaključen, a taj rok ističe 15. listopada 2015. godine’, te istaknuo kako je ‘Povjerenstvo za određivanje visine zakupnine, namjenu prostora, rok trajanja zakupa i provođenje natječaja na svojoj sjednici održanoj 21. rujna predložilo da o načinu gospodarenja predmetnim prostorom odluku donese Gradsko Vijeće, a naročito iz razloga što se radi o spomenku kulture nulte kategorije’.
Iako je u tom dopisu preskočena činjenica kako je ama baš svaki poslovni prostor u povijesnoj jezgri spomenik nulte kategorije,to je sada najmanje važno, a prema saznanjima DuLista do kraja današnjeg radnog dana ponuda Lukši Frankoviću nije poslana, što znači da postoji nekoliko mogućnosti. Jedna je da će se mimo te procedure ići u novi natječaj po novim uvjetima. Odluka je to na koju bi Lukša Franković naravno imao itekako pravo žalbe/tužbe. Druga mogućnost je da će Vlahušić donijeti odluku o prenamjeni prostora, čime bi se efektivno zatvorila vrata uopće i mogućnosti noćnog kluba u tvrđavi. Zadnja opcija je da će se ta ponuda ‘nekako’ već naći pred Frankovićem danas do kraja dana, a u tom slučaju će biti itekako zanimljivo vidjeti točno pod kojim uvjetima.
USKOK: Pogodovanjem oštetio Grad
USKOK je svoju istragu u aferi Revelin otvorio u veljači ove godine. Oni naime smatraju kako je Vlahušić još prije raspisivanja javnog natječaja za davanje u najam točno neutvrđenog dijela glavne dvorane Revelina s Frankovićem dogovorio da će njegov obrt ‘Afrika’, neovisno o uvjetima natječaja, za cijenu zakupa dijela glavne dvorane dobiti cijeli prostor kao i da će Gradu plaćati samo dio prihoda od ulaznica. Grad se osim toga obvezao da će neosnovano participirati u plaćanju troškova čišćenja i zaštitarske službe, sumnjaju u Uskoku. Vlahušić je, smatra USKOK nakon zaključivanja ugovora o zakupu u kolovozu 2010. Frankoviću omogućio i neplaćanje dvije mjesečne zakupnine u iznosu od 115.200 kuna. Na taj je način Frankoviću navodno pogodovao da nezakonito zaradi najmanje 2.2 milijuna kuna, a Dubrovnik oštetio za najmanje milijun kuna.
Vijećnici ga ‘otpepali’
Ideju da Revelin prebaci na Gradsko vijeće, oporba je dočekala s podsmijehom. Vlahušić je tada dobio odbijenicu iz svih klubova vijećnika,a a iz DDS-a su čak istaknuli da ih nitko nije na takav način pokušao napraviti budalama već duže vrijeme, dok je predsjednik Gradkog vijeća Mato Franković poručio kako je to isključivo ovlast gradonačelnika, te kako će GV preuzeti odgovornost ukoliko će sa svim nekretninama, a ne samo s Revelinom raspolagati na takav način.
Srđevci su pak poručili kako je postojeći ugovor štetan za Grad te kako ga ni pod razno takvog ne bi prihvatili.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist