Grad

DANAS SKUPŠTINA Nacionalne licence unijele nemir među turističke vodiče

Podržava li Društvo turističkih vodiča Dubrovnik uvođenje nacionalnih licenci za vođenje?

Pitanje je to oko kojeg se među lokalnim vodičima već neko vrijeme ‘lome koplja’, a koje će biti jedna od točaka na godišnjoj skupštini DTV-a, zakazanoj danas u 17 sati.

 

-Problem s nacionalnim licencama je u tome što bi se njima anulirala županijska licenca te bi se otvorio prostor vodičima koji imaju nedostatno znanje o području na koje vode svoje goste. Uz to, po novom prijedlogu, strani bi vodiči morali ispuniti tek uvjet da su u posljednjih deset godina barem dvije godine radili u turizmu, s tim da se ne navodi na kojim poslovima. Mogu to biti konobari, kuharice, bagažisti. Pa zar to nije pitanje nacionalnog interesa da osiguramo da o našim znamenitostima govore samo obrazovani i provjereni ljudi? Ovim se samo otvara put nekima koji bi zbog svog neznanja loše radili vodički posao – ističe dubrovački vodič Denis Kurćan.

Antea Glumac Barbir, predstavnica DTV-a na nedavnom sastanku u Zagrebu na kojem se razgovaralo o nacionalnimlicencama, za DuList je izjavila kako će na popodnevnoj skupštini Društva u potpunosti iznijeti problematiku te kako očekuje što veći odaziv članova.

Inače, novi sastanak na ovu temu u Ministarstvu turzima, na kojem će biti nazočan sam ministar Gari Cappelli, zakazan je za 15. veljače. Čini se da ništa još nije definitivno odlučeno pa će i današnji sastanak možda rezultirati jedinstvenim stavom dubrovačkih vodiča.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija