Hrvatska

Danas je zadnji dan toplinskog vala! Stiže hladna fronta, Meteoalarm upozorio na oluje

Danas je zadnji dan toplinskog vala! Stiže hladna fronta, Meteoalarm upozorio na oluje

Nakon sinoćnje tropske noći koja je vladala duž Jadrana i jutro donosi visoke temperature, a diljem zemlje bit će vedro. U nastavku dana nastavit će se sunčano vrijeme, ali u posljepodnevnim satima mogući su pljuskovi u unutrašnjosti, osobito u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije.

Još danas sunčano, popodne i navečer kiša

Prema večeri jača naoblaka razvit će se sa sjeverozapada zbog približavanja hladne fronte pa će i u sjeverzapadne dijelove unutrašnjosti stići grmljavina i pljuskovi, pišu 24 sata.

Sutra su, tako, u unutrašnjosti mogući izraženiji lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom i olujnim vjetrom, a ne može se isključiti niti mogućnost tuče. Vlažan i hladan zrak sudarit će se s vrućim zrakom pa su moguće burnije reakcije atmosfere.

Dolazi hladna fronta, pali se meteoalarm

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, podno Velebita i vrlo jaka, a u Dalmaciji će puhati većinom umjerenog jugozapadnjaka, prognozira DHMZ.

Za područje Kvarnera i Velebitskog kanala upaljen je žuti meteoalarm zbog jakog vjetra, dok je za zagrebačku, osječku, karlovačku i gospićku regiju također upaljen žuti meteoalaram, ali zbog grmljavinskog nevremena.

Na sjevernom Jadranu sutra će prema večeri početi puhati jaka bura, dok će Dalmacija pretežno ostati suha.

Padaju temperature

U srijedu se ne očekuju značajne padaline, dok će već u četvrtak opet doći pljuskovi, grmljavina i dodatan pad temperature.

U drugoj polovici ovog tjedna temperature će u unutrašnjosti pasti do 24 stupnja, dok će se na Jadranu kretati od 26 do 30 stupnjeva.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović