Zanimljivosti

Danas je Međunarodni dan djevojčica!

Majka s djetetom (Ilustracija - Shutterstock Images LLC)

Danas se obilježava Međunarodni dan djevojčica.

Obilježava se svakog 11. listopada širom svijeta s ciljem da se skrene pozornost na ugrožavanje prava djevojčica u područjima kao što su dostupnost obrazovanja, zdravstvena zaštita, seksualno i reproduktivno zdravlje, zakonska prava i zaštita od diskriminacije, nasilja i ugovorenih brakova.
Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 19. prosinca 2011. godine usvojila Rezoluciju 66/170 kojom je proglasila 11. listopada Međunarodnim danom djevojčica. Namijenjen je promoviranju prava djevojčica i povećanju svijesti o neravnopravnosti s kojom se suočavaju samo zato što su djevojčice te poticanju zajednice na povećani angažman u stvaranju boljeg života i omogućavanju jednakih prava za djevojčice.
Međunarodni dan djevojčica obilježava se raznim kampanjama kojs se bave jedinstvenim problemima djevojčica i djevojaka te edukacijom mladih o pravima na djetinjstvo, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, prenosi Novosti.hr.

Pročitajte još

Slatki tjedan ususret Božiću u DEŠI

Dulist

[FOTO/VIDEO] ČESTITKE! Svečana promocija diplomanata Sveučilišta Libertas

Dulist

Znate li tko je održao prvo kulturno događanje u prosincu 1991.?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija