AktualnoGrad

Dan vrijednih ljudi, radnika, pomoraca

Dan vrijednih ljudi, radnika, pomoraca

Svečano je bilo danas u Atlantskoj plovidbi gdje se slavila 56. obljetnica dubrovačkog brodara.

U slavljeničkom tonu, predsjednik Uprave kapetan Pero Kulaš istakao je kako se Atlantska plovidba može podičiti generacijama vrijednih i marljivih ljudi, radnika, pomoraca i ovaj je dan, naglasio je, posvećen baš njima.

Kulaš se tek kratko osvrnuo na nadolazeću godinu, koja će biti puna izazova za najuspješniju dubrovačku tvrtku. Uz gradnju poslovnog stambenog središta podsjetio je i na preuzimanje sedam novogradnji od kojih se četiri grade u Kini, a tri u Koreji.

– Atlantska plovidba je financijski i operativno stabilna i znat ćemo prebroditi sve teške zadaće koje su pred nama, pa tako i bilo koju krizu, a svjesni smo da gospodarsku krizu mnogi osjećaju.

Na svečanosti u prostorijama Atlantske plovidbe podijeljeno je niz priznanja i zahvala radnicima i pomorcima, a posebno nagradu primio je Nikola Pavlina, čovjek koji s Atlantskom živi već punih 45 godina. Pavlina je brodski kuhar, a prvi se put ukrcao na Atlantsku sa 17 godina, davne 1964. godine.

Tradicionalno su dodijeljene i statue „Dobro more“, kao znak posebnog priznanja. Za 30 godina predanog i ustrajnog rada u Atlantskoj plovidbi tako su nagrađeni: Marin Brbora, Marijan Brać, Nedjeljko Bukvić, Fuad Ćimić, Ivo Glavić, Ivan Govorčin, Nikola Hajdić, Drago Kalinić, Slavko Koncul, Mile Marinčić, Miro Matić, Josip Mikelin Opara, Božo Orlić, Antun Rakigjija, Baldo Smrdelj, Mladen Spužević, Željan Petrić, Nives Weinberger i Goran Žagar.

Na svečanosti su uz pomorce i radnike Atlantske plovidbe bili nazočni i čelni ljudi Hilton Imperijala, Hotela Lapad, AtlantAgenta, Atlant putničke agencije i Lausa CC – tvrtki u vlasništvu dubrovačkog brodara.
 

Dobitnici novčanih jubilarnih nagrada

Pravilnikom o radu Atlantske plovidbe d.d. određeno je da radnici i pomorci dobivaju novčane nagrade za 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40 i 45 godina neprekidnog rada u Društva.

Nagradu za deset godina neprekidnog rada dobili su Ivica Bjelopera, Igor Čorkalo, Ante Dujić, Miho Dadić i Stanko Letica.
Nagradu za petnaest godina neprekidnog rada dobili su Damir Gleđ, Baldo Jerković, Mato Martinović, Nikola Sterniša i Ivica Šurković.
Nagradu za dvadeset godina neprekidnog rada dobili su Darijo Glunčić, Lukša Martinović, Stipo Orhanović i Ante Poša.
Nagradu za dvadesetpet godina neprekidnog rada dobili su Ante Biočina, Frano Čoić, Joško Dender, Katarina Grgurević, Ivo Hrdalo, Nikša Kelez, Josip Primorac, Damir Prišlić, Pero Radovac i Vicko Svilokos.
Nagradu za trideset godina neprekidnog rada dobili su Marijan Brač, Marn Brbora, Nedjeljko Bukvić, Fuad Čimić, Ivo Glavić, Ivan Govorčin, Nikola Hajdić, Drago Kalinić, Slavko Koncul, Miro Matić, Mile Maričić, Josip Mikelin Opara, Božo Orlić, Željan Petrić, Antun Rakigjija, Baldo Smrdelj, Mladen Spužević, Nives Weinberger i Goran Žagar.
Nagradu za tridesetpet godina neprekidnog rada dobili su Srečko Čučuk, Ivica Jović, Rajko Jurković, Damir Majić, Milan Miletić, Davor Mojsić, Željko Račić i Marija Saltarić.
Nagradu za četrdeset godina neprekidnog rada dobili su Mato Butjer, Mato Dadić, Ivica Luković, Pavo Šišević i Đuro Viđen.
Nagradu za četrdesetpet godina neprekidnog rada dobio je Nikola Pavlina.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist