Aktualno

Akvarij od 60 milijuna eura isplativ, ali…

Akvarij u Gružu, investicija vrijedna 60 milijuna eura, teoretski je isplativa ukoliko bi Vlada RH ponudila uvjete i potpore za investiranje.

Pokazala je studija isplativosti koju je izradio rusko-hrvatski poduzetnik Stefano Vlahović.

On, je naime, Vlahušićevoj gradskoj upravi već ranije predstavio svoju ideju gradnje akvarija u gruškoj luci, što je gradonačelnik načelno podržao. Tako je Vlahović jučer Vlahušiću i zamjeniku mu Šalji predstavio plan izgradnje velikog akvarija u sklopu zabavnih sadržaja budućih terminala dubrovačke luke.

Gradonačelnik Vlahušić, ističu iz gradske uprave, još jednom je potvrdio spremnost Grada Dubrovnika da napravi sve što je moguće kako bi se takva investicija i atrakcija dovela u Dubrovnik. Naš grad je sposoban pokazati da je sve moguće, istaknuo je.

– Stefano Vlahović prezentirao je rezultate studije isplativosti ulaganja koja pokazuje kako je investicija vrijedna oko 60 milijuna eura teoretski isplativa ako Republika Hrvatska ponudi uvjete i potpore za investiranje uobičajene u sličnim zemljama.

Istaknuo je kako će sam akvarij godišnje imati promet od oko 55 milijuna kuna, ali će time činiti i gotovo trostruko veći promet novca za druge gospodarske subjekte i državu te da stoga očekuje potporu Vlade RH za ovaj projekt – navode iz gradske uprave, dodajući kako gradonačelnik akvarij smatra idealnom investicijom u Dubrovniku „jer će se nalaziti na lokaciji koja će razvijati novu turističku točku okupljanja, zapošljavat će visokoobrazovani kadar, ponuditi priliku za dodatni razvoj dubrovačkom sveučilištu, ali i zadovoljavati mnoge druge javne interese“.

Na sastanku je dogovoreno da će Grad i investitor zajedno nastupiti prema Vladi RH i predložiti modele suradnje i razrade projekta, koji bi bio na korist svih sudionika u procesu te dubrovačke, ali i hrvatske ekonomije.
 

Pročitajte još

MARKO MARGARITONI UZ DAN NARCISA Održali smo vrlo visoku stopu rano otkrivenih karcinoma dojke

Dulist

PITALI SMO UMJETNU INTELIGENCIJU Tko je (bio) najbolji gradonačelnik?

Dulist

OKRENITE SAT Ovu nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija