Zanimljivosti

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Povodom Dana policije policijski službenici sudjelovali su i na sportskim natjecanjima koja se tradicionalno organiziraju u povodu Dana policije. Ove godine održan je osmi po redu turnir u stolnom tenisu povodom Dana policije i koji će, zbog sve većeg interesa, postati tradicionalan. Na turniru je sudjelovalo 11 11 igrača.

– Ove godine turnir je osvojio Damir Parmać, naš umirovljeni kolega, koji je u finalu pobijedio Milana Reza iz Službe za granicu rezultatom 3 : 2. Treće mjesto osvojio je Darko Božić isto tako umirovljeni kolega koji je bio bolji od Jurice Žderića iz PP Ploče rezultatom 3 : 2 – naglasili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prvi puta od prvog turnira do sada takmičenje u polufinalu, za treće mjesto kao i u finalu igralo se u 5 setova. Zahvaljujući što su igrači koji su igrali od polufinala do finala bili po kvaliteti ujednačeni i motivirani pružene su izuzetno kvalitetne partije.

Memorijal „Matko Maršić“

U organizaciji Policijske akademije 24. rujna na strelištu Vrbovec održano je natjecanje u streljaštvu.
Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku predstavljali su policijski službenici Ante Beader, Dino Ćerlek i Branimir Barbir. Natjecanje se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja uz korištenje pištolja, jurišne puške i strojnice.

– Naši predstavnici zauzeli su visoka mjesta u gađanju iz pištolja, puške i strojnice. Čestitke kolegama! – zaključili su iz naše PU.

Misa za službenike Policije

Osim sportskih natjecanja, na sam dan blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, danas je u crkvi sv. Mihajla  u Dubrovniku održana sveta misa na kojoj su, pored vjernika iz župe sv. Mihajla, tradicionalno prisustvovali djelatnici i policijski službenici  Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovogodišnji predvoditelj slavlja bio je velečasni Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj svetišta Majke Božje Remetinske u Zagrebu koji je u svojoj nadahnutoj propovjedio istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici i uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti.

Nekada se u svima nama javi osjećaj nemoći kada promatramo situacije zla, no utjehu možemo pronaći u istinskom pouzdanju u Boga i u njegovu snažnu zaštitu kao i u zaštitu arkanđela Mihaela, a anđeli su za nas ponajprije izraz beskrajne Božje ljubavi.

Na kraju propovjedi policajkama i policajcima poželio je četiri vrline: razboritost, pravednost, hrabrost i umjerenost, a sve usmjereno na poštivanje i branjenje dostojanstvo svakog čovjeka i svake žene, kao što to čine anđeli.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist