Kultura

Dan poezije u Dubrovačkim knjižnicama

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) s voditeljicom Anom Bašić održat će Dan poezije u ponedjeljak, 13. lipnja s početkom u 19 sati u Saloči od zrcala.

Program se sastoji od dva dijela – u prvom će se predstaviti suvremena poezija aktualnih pjesnika i pisaca koji djeluju kroz udrugu i pisane riječi iz Dubrovačkog spomenara iz 2021. godine koji je okrunjen kao online poezija i Poezijom protiv zaborava, a u drugom će dijelu biti riječi o Mementu mrtvog pjesnika. Nazočni umjetnici će se sjetiti dragih pjesnika koji više nisu među njima u fizičkom obliku. Predviđena je pjesnička interakcija između pjesnika i publike. Na susretu sudjeluju Katica Kate Protić, Aurelija Nadilo, Antun Anđelić, Pero Vukasović, Mihaela Zekić, Nenad Neno Kera, Zvjezdana Macura, Slobodan Matić, Ane Deranja, Tijana Mladinov, Ana Bašić i ostali.

Pročitajte još

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi ‘Konavoski tkalci’ vratili se doma

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 167 godina rođen Vlaho Bukovac

Dulist

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija