Županija

DAN OPĆINE Lasić: ‘Od razrušenih Konavala do jedne od najuspješnijih općina’

DAN OPĆINE Lasić: 'Od razrušenih Konavala do jedne od najuspješnijih općina'

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku svim Konavokama i Konavljanima, stanovnicima Konavala povodom proslave Dana Općine Konavle.

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovane Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,

Svake godine na današnji dan imamo priliku pogledati na razdoblje iza nas i jednoglasno reći – dobro je. Prošlo je 27 godina od oslobođenja Konavala u Domovinskom ratu, 27 godina od besmislenih razaranja i paljenja, uništavanja i protjerivanja naših ljudi, pogibije branitelja i civila. Vremena su to kojih se ne želimo sjećati, a istodobno ne želimo zaboraviti. Te podijeljene emocije nosimo na duši na način da svaki dan podižemo razinu kvalitete života do te mjere da se ponekad zapitam – jesmo li stvarno to sve postigli u tako malo vremena?!

Jesmo prijatelji, od razrušenih Konavala do jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj u rekordnom roku. Pokrenuli smo i realizirali infrastrukturne projekte vrijedne stotine milijuna kuna, aktivno radimo na zadržavanju mladih u Konavlima, a uz pomoć EU sredstava radimo stvari koje prije nisu bile niti zamislive.

Moram se ovdje još jednom osvrnuti na možda jedan od najvećih uspjeha – rješavanje pitanja izgradnje nove zgrade Osnovne škole Cavtat, čime smo stavili ‘točku na i’ sedam godina mukotrpnog rada.

U svoje osobno ime i ime Općine Konavle čestitam Vam Dan općine i 27. godišnjicu oslobođenja.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist