Aktualno

DAN OPĆINE KONAVLE Izložba oružja Hrvatske vojske, ratnih fotografija i mimohod veterana

U sklopu obilježavanja Dana Općine Konavle i 30. obljetnice oslobađanja najjužnijeg hrvatskog teritorija na cavtatskoj rivi, u četvrtak izložbom oružja, dronova, topova, transportera Hrvatske vojske započelo je svečano obilježavanje ovog jubileja. Konavljani i njihovi gosti imali su priliku razgledati vojna vozila i oružje, a u Cavtat je uplovio i vojni transporter. Poslijepodne je na rivi upriličen mimohod ratnih veterana, a u Domu kulture navečer je otvorena izložba ratnih fotografija. Načelnik Lasić ovom je prilikom uputio nekoliko prigodnih riječi:

-Moram reći da ništa bolje i časnije od riječi poštovani branitelji nisam uspio pronaći. Ima li išta ljepše od spoznaje da ste bili branitelj svoje Domovine? Da ste stali u njezinu obranu iz najčasnijih motiva onda kada se činilo najgore i najtmurnije, kada se činilo da je neprijatelj toliko premoćan da nemamo šanse protiv takve sile? Za mene nema, zato ću još jednom ponoviti – poštovani branitelji! – rekao je Lasić te dodao:

-Prošlo je 30 godina od oslobođenja općine Konavle u Domovinskom ratu, a osvrnite se oko sebe danas. Osvrnite se oko sebe, vaših suboraca, svih onih koji nisu više s nama, ali i sve djece kojoj ste stvarali budućnost. Osvrnite se oko sebe i budite ponosni jer branitelji su stvarali Republiku Hrvatsku. I hvala Bogu da je imamo. Nismo savršeni, daleko od toga, ali smo kilometrima daleko od onih koji su nas napadali, dodao je Lasić.

Foto: Općina Konavle 

 

Pročitajte još

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist

OPOZIV PROIZVODA Jeste li kupovali ove grickalice?

Dulist

HDZ i Domovinski pokret dogovorili novu Vladu!

Dulist