DuList IN

Damir Imamović donosi sevdah u Park Orsulu!

"Nova dimenzija sevdaha u vrhunskoj izvedbi", "Nije rođen samo novi pjevač sevdalinki, s Damirom Imamovićem je rođena nova sevdalinka", samo su dio medijskih natpisa o Damiru Imamoviću i njegovom Sevdah Takhtu koji u subotu, 10. kolovoza nastupa na Orsuli.

Damir Imamović je praktično rođen sa sevdahom. Njegov otac Nedžad pjevač je sevdalinki, a djed Zaim je bio vjerojatno najpoznatiji interpretator sevdalinki u Bosni i Hercegovini. Iako je i ranije pokazivao interes za sevdah, upravo je rad na monografiji Zaimovog rada 2004. godine Damira natjerao na potpunu posvećenju ovoj vrsti glazbe. No, za razliku od Nedžada i Zaima, Damir je od početka počeo raditi vlastite aranžmane popularnih sevdah pjesama.

To se najbolje pokazalo u radu s Damir Imamović Triom koji je 2006. i 2007. objavio dva albuma – “DI3 svira standarde” i “Abrašević Live”. Ovaj sastav sevdalinke je izvodio u pomalo netipičnim, jazz aranžmanima i vrlo brzo postaju jedan od značajnijih novih interpretatora ‘novog sevdaha’. Nakon par godina rada u grupi, Imamović ‘raspušta’ DI3 i okreće se solo karijeri te samostalno objavljuje još dva albuma (“Damir Imamović” i “Svrzina kuća”).

Početkom prošle godine Damir zaključuje kako mu u samostalnom radu ‘nedostaje ritam’ te počinje suradnju s udaraljkašem Nenadom Kovačićem (Afion, Antenat) i basistom Ivanom Mihajlovićem (Svi na pod, Naked). Pod imenom Sevdah Takht Damira Imamovića, ovaj trio objavljuje istoimeni album koji odmah osvaja slušatelje. Na svojim nastupima u regiji, ali i diljem Europe interpretacije sevdah glazbe dovode na neki novi nivo pa se s može reći kako je Sevdah Takht pravi ambasador ovog glazbenog žanra.

Cijena ulaznice za koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića iznosi 60 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 80 kuna za sve ostale posjetitelje.

Pročitajte još

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Navijačku atmosferu ‘podgrijali’ Matko i Brane

[FOTO/VIDEO] #ADVENTNAVOJNOVIĆU Sveti Niko podijelio je poklone mališanima!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Kad padne noć – u Gradu nastane čarolija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija