Zanimljivosti

Dalmatinska pjesma, pelješko vino i ukusne kamenice čekaju vas 18. ožujka u Brijesti

bistrina dan kamenica 18

Bliži nam se Dan malostonske kamenice, koji se tradicionalno održava svake godine u ožujku, a upravo taj mjesec postaje i mjesecom kamenice jer se smatra da je upravo tada ona najpunija i najukusnija. Ovogodišnja manifestacija održava se 18. ožujka u Brijesti, gdje vas od 11 do 17 sati očekuje bogat program.
Inače, malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a 2020. godine upisana je u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te zaštićena na području cijele Europske unije.
Postaje sinonimom ovoga područja, a dugogodišnje održavanje manifestacija potvrđuje njezinu važnost za područje poluotoka Pelješca i cijele Dubrovačko — neretvanske županije. Na ovogodišnjoj Festi u Brijesti posjetitelji će obilaziti brodove i maune lokalnih školjkara, uživati u toj svježoj deliciji, tek izvađenom iz mora, pokapanom s nekoliko kapljica limunovog soka, baš na način kako je i sami domaćini preferiraju. Uz zvukove dalmatinske pjesme i pelješko vino, posjetitelji će doživjeli čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok će ugostiteljski objekti u Stonu i okolici nuditi raznoliku paletu peljeških okusa.

dan kamenice plakat

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Navijačka groznica u Ljetnom kinu Lapad

Dulist

MEĐUNARODNI DAN JOGE Proslava u nedjelju na Lokrumu

Dulist

POVIJEST NOGOMETA U KONAVLIMA Prvu loptu na Grudu je donio Marko Radonić 1918.

Dulist