Zanimljivosti

Dalmatinska pjesma, pelješko vino i ukusne kamenice čekaju vas 18. ožujka u Brijesti

Bliži nam se Dan malostonske kamenice, koji se tradicionalno održava svake godine u ožujku, a upravo taj mjesec postaje i mjesecom kamenice jer se smatra da je upravo tada ona najpunija i najukusnija. Ovogodišnja manifestacija održava se 18. ožujka u Brijesti, gdje vas od 11 do 17 sati očekuje bogat program.
Inače, malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a 2020. godine upisana je u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te zaštićena na području cijele Europske unije.
Postaje sinonimom ovoga područja, a dugogodišnje održavanje manifestacija potvrđuje njezinu važnost za područje poluotoka Pelješca i cijele Dubrovačko — neretvanske županije. Na ovogodišnjoj Festi u Brijesti posjetitelji će obilaziti brodove i maune lokalnih školjkara, uživati u toj svježoj deliciji, tek izvađenom iz mora, pokapanom s nekoliko kapljica limunovog soka, baš na način kako je i sami domaćini preferiraju. Uz zvukove dalmatinske pjesme i pelješko vino, posjetitelji će doživjeli čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok će ugostiteljski objekti u Stonu i okolici nuditi raznoliku paletu peljeških okusa.

 

Pročitajte još

DESETI ‘TJEDAN KARIJERA’ Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

Dulist

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Cvijet iskrenosti… I ljubavi, sreće, sigurnosti!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija