Aktualno

‘CURO DRAGA IZ SOKAKA MOGA’ U Dubrovniku počelo snimanje folklornih video razglednica za Vinkovačke jeseni!

'CURO DRAGA IZ SOKAKA MOGA' U Dubrovniku počelo snimanje folklornih video razglednica za Vinkovačke jeseni!

Zbog pandemije koronavirusa i ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni gledat ćemo u sasvim drukčijem izdanju. Naime, ova će se manifestacija pod sloganom ‘Curo draga iz sokaka moga’ održati od 17. do 20. rujna isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz Vukovarsko-srijemske županije, dok će se đir po Lijepoj našoj napraviti putem videorazglednica. Snimateljska ekipa Jeseni obići će tako diljem Hrvatske sve one KUD-ove koji su trebali doći ove godine u Vinkovce te ih kroz jednu video razglednicu ipak uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Snimanje je započelo ovog četvrtka u Dubrovniku!

Tako je u četvrtak poslijepodne folklor zavladao našim gradom, a snimanje ispred crkve sv. Vlaha imali su KUD ‘Linđo’ Ošlje – Stupa i KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke. Na snimanju je bio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, a dobrodošlicu su mu zaželjeli dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica župana Žaklina Marević.

Osim u Dubrovniku materijali za ovo sasvim drugačije izdanje manifestacije snimat će se u Splitu, Šibeniku, Zadru, Otočcu, Rijeci, Pazinu, Karlovcu, Zagrebu, Gornjoj Stubici, Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Sisku, Požegi, Slavonskom brodu i Đakovu.

-Tako će ove godine, iako drugačije i uz poštivanje svih mjera, Vinkovačke jeseni ipak pretvoriti cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora. Ipak će folklor, makar i za potrebe snimanja materijala, zaživjeti i zabljesnuti diljem Hrvatske od Juga do Istoka i tako ostvariti cilj ove manifestacije, a to je čuvanje od zaborava izvornog hrvatskog folklora i običaja koji u Vinkovcima neprekinuto traje već 55 godina – poručili su iz Vinkovaca.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist