DuList IN

‘CURE: ŽIVOT DRUGE’ Pogledajte tko je sve bio na dubrovačkoj premijeri!

cure 22

Večeras je u Kinu Sloboda održana premijera filma ‘Cure: Život druge’ autorice Andree Štake. Film, inspiririran stvarnim događajem, privukao je mnoge Dubrovčane na premijeru, a tko je sve došao, pogledajte u našoj fotograleriji!

Radnja filma:
Godina je 1993., period nakon opsade Dubrovnika. Četrnaestogodišnja Linda se s ocem vratila iz Švicarske u Hrvatsku. Njena nova najbolja prijateljica Eta odvodi je u zabranjenu šumu iznad grada. Dvije se cure upuštaju u opsesivnu, seksualno obojenu igru zamjene identiteta koja završava kobnim padom. Linda se sljedećeg jutra vraća sama i postepeno počinje zauzimati Etino mjesto u prijateljičinoj obitelji. U sve je uvučen i Etin momak Ivo. U vrijeme kad su žene prepuštene same sebi i svojim gubicima iz rata, Linda je u opasnosti da izgubi uporište u realnosti i ostane zarobljena u nekom drugom, rubnom svijetu – svijetu u kojem se Eta iznova vraća kako bi ju suočila sa samom sobom.

Biografija:
Andrea Štaka je rođena 1973. u Švicarskoj (državljanka Hrvatske i Švicarske), gdje je diplomirala režiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Zürichu. Njeni filmovi, HOTEL BELGRAD i YUGODIVAS su bili prikazivani na mnogobrojnim filmskim festivalima kao što su Locarno, Sundance, Rotterdam, London, Pusan i AFI. Od 1998. do 2006. Andrea Štaka je živjela u New Yorku. Njen dugometražni film DAS FRÄULEIN (GOSPOĐICA) osvojio je Zlatnog leoparda na Filmskom festivalu u Locarnu i Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu 2006. godine. Osnovala je Okofilm Productions 2007. godine zajedno s rediteljem i producentom Thomasom Imbachom. Producirala je DAY IS DONE i MARY, QUEEN OF SCOTS. Članica je Evropske flmske akademije.

Filmografija
2014 – CURE – THE LIFE OF ANOTHER
2006 – DAS FRÄULEIN / GOSPOĐICA
2000 – YUGODIVAS (dokumentarni / documentary)
1998 – HOTEL BELGRAD (kratki / short)
1995 – RUŽA (eksperimentalni / experimental)

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist