DuList IN

ČUDESNE GOLUBICE Kako ih izraditi od smokvine grane?

ČUDESNE GOLUBICE Kako ih izraditi od smokvine grane?

Ususret Uskrsu u Deši – Dubrovnik održavaju se prigodne radionice izrade uskrsnih ukrasa, među kojima i golubice od izdubljenih smokvinih grana, neobičan ali zaista čaroban način ukrašavanja pomica i košarica s penganim jajima.

Voditeljica radionice izrade pomica je Vesna Pejović, ali je okupljene i naučila kako izraditi ove minijaturne golubice koje naprosto osvajaju.
– Ne mogu se oteti mislima tko se sjetio ovako nešto pokušati napraviti, uvijek kada pravim ove golubice mislim kako se netko toga dosjetio, sve pohvale zaista idu našim starima – oduševljeno je rekla Pejović.
Kako bi dobili jednu ovakvu golubicu potrebno je ubrati smokvine grane, a Pejović kaže kako debljina grane nije bitna, već su grane bolje što su mlađe, nakon čega je granu potrebno izdubiti.
– To se mora raditi oprezno i neće svaki put uspjeti. Smokvinu granu treba rezati na manje dijelove, pa ih onda izdubiti grančicom šipka koja veličinom mora odgovarati grani smokve. Ono bijelo što izvadite možete rastegnuti baš kao žvaku, onda potopiti u vodu da se ne suši i kada se dovoljno smoči možete početi oblikovati svoje golubice – objasnila je voditeljica radionice.

A kako bi se izvještili u izradi ovih golubica posjetite Dešinu radionicu i učite od najboljih!

 

 

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo