Aktualno

Crnogorski premijer: Pronašli smo opremu ukradenu tijekom napada na Dubrovnik

Premijer Crne Gore Dritan Abazović na svojoj je Facebook stranicu objavio opremu za koju se sumnja da je ukradena iz Zračne luke Dubrovnik tijekom napada između 1991. i 1992. godine. Naglasio je kako je oprema pronađena i evidentirana te je završila u Tužilaštvu. Abrazović je među ostalim istaknuo da je to najsramnija stranica crnogorske povijesti.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

‘Dobro jutro, Crna Goro. Oprema sa Čilipa pronađena i evidentirana – završila u Tužiteljstvu!

Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa aerodroma u Čilipima, tijekom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo. Za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale. Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije.

O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužiteljstvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom službenim putem upoznati i kolege iz Hrvatske. Zahvaljujem se rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnom direktoru Vladanu Draškoviću i njegovom zamjeniku Petru Raduloviću na posvećenom i odgovornom radu.

Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem!’.

Naslovna foto: Dritan Abazović Facebook

Pročitajte još

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

Dulist

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

Dulist