Sport

Crnjak i Čondrić nastupaju na Europskom prvenstvu

Crnjak i Čondrić nastupaju na Europskom prvenstvu

Toni Crnjak i Lovro Čondrić nastupit će od 4. do 6. rujna na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine u njemačkom Duisburgu. Prije EP-a čekaju ih od 20. kolovoza završne pripreme na zagrebačkom Jarunu. Crnjak i Čondrić, prvi naši seniorski prvaci Hrvatske od samostalnosti Hrvatske, i prošle godine su bili sudionici istog natjecanja, te su tako postali prvi seniorski reprezentativci u povijesti našeg kluba. Prošle godine se seniorsko EP do 23 godine održalo u Grčkoj. Naš dvojac na pariće zauzeo je prvo mjesto u ‘B’ finalu, ukupno sedmo u Europi!

Još dvojica naših članova, Antonio Štrman i Roko Mucić, trebali bi ove godine nastupiti na Europskom prvenstvu, i to juniorskom, kojem je domaćin Beograd od 25. do 27. rujna. Njih dvojica su također odradili pripreme s reprezentacijom na Peruči, kao i Crnjak te Čondrić. Veslali su u četvercu sa članovima Gusara, Krke, Rijeke i Trešnjevke. Naš izbornik Darko Mikšić krajem kolovoza će na Jarunu opet okupiti istu ekipu te odlučiti hoće li sastaviti dva četverca ili će svi skupa sjesti u osmerac za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

Između dva spomenuta Europska prvenstva od 10. do 13. rujna u Zagrebu će se održati državno prvenstvo.

Podsjetnik, i prošle godine smo imali svoja četiri člana na velikim natjecanjima. Osim Čondića i Crnjaka na Europskom juniorskom prvenstvu 2019. nastupili su Pero Kukuljica i Toni Perović, te zauzeli 17. mjesto u Europi.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr