DuList IN

Coppola: Sljedeći put dolazim s obitelji

Coppola: Sljedeći put dolazim s obitelji

Veliki redatelj Francis Ford Coppola napustio je danas Dubrovnik, a mi vam donosimo intervju koji je dao svojim domaćinima iz Jadrnskih luksuznih hotela koji su ga ugostili u Villi Agava gdje je radio na svom sljedećem filmskom projektu.

Jedan od najvećih živućih redatelja današnjice, boravio je protekli tjedan u luksuznoj Villi Agave u Dubrovniku. Slavni režiser je u Dubrovnik doletio s privatnim avionom iz Pariza, stigao u Villu Agave, gdje su ga dočekali Camilo Soza, predsjednik uprave Adriatic Luxury Hotels, direktorica Hotela Excelsior Jasna Đurković i Marija Zečević, domaćica Ville Agave. Sa sobom je donio svoj drveni starinski stol i pisaću mašinu i rekao da će svih pet dana, koliko je boravio u Dubrovniku, provesti u miru Ville Agave kako bi pisao za svoj sljedeći filmski projekt. Tijekom razgovora sa svojim domaćinima, hotelskom grupacijom Adriatic Luxury Hotels, ispijajući tursku kavu, otkrio je razloge svog ponovnog dolaska u Dubrovnik u kojem je prvi put boravio daleke 1962. godine i to na istom mjestu – u Hotelu Excelsior.
 
'Na samom početku svoje karijere bio sam pozvan u Dubrovnik kako bi sudjelovao u snimanju filma 'Operacija Tizian'. Proveo sam tri mjeseca u Dubrovniku i to u Hotelu Excelsior, u sobi koja je jedina u to vrijeme jedina imala balkon s kojeg se pružao pogled na otok Lokrum i Dubrovnik. Vrijeme koje sam tu proveo koristio sam i za pisanje scenarija za film 'Rain people'. Od dubrovačke epizode do danas Coppolina karijera ispunjena je velikim uspjesima, a danas, 50 godina poslije, poželio se vratiti na isto mjesto iz istih razloga:  'Želio sam se vratiti u Dubrovnik, u isti hotel kako bih ponovno pronašao inspiraciju za pisanje. Ovaj put ipak u još luksuznijem okruženju. Ovdje u Villi Agave pronašao sam idealno mjesto za pisanje, imam sav potreban mir i atmosferu koja nadahnjuje. S terase Ville Agave puca najljepši pogled na vizure Dubrovnika i otok Lokrum'.
 
U ekskluzivnom intervjuu ispričao je brojne anegdote iz vremena koje pamti kao i svoje dojmove Grada, koji je ponovno posjetio. Tri mjeseca koje je tada proveo u Dubrovniku ostala su mu u iznimnom sjećanju i otada je uvijek s posebnom pozornošću pratio zbivanja na ovim prostorima. 'S velikom tugom i nevjericom sam pratio ovdašnja događanja. Nisam mogao vjerovati da je došlo do rata, jer Jugoslaviju pamtim kao zemlju gostoljubivih i miroljubivih ljudi i općenito sam bio impresioniran harmonijom života među ljudima' – rekao je Coppola. 'Drago mi je da su ta vremena iza vas. Oduševljen sam ljepotama Dubrovnika, koji je sada puno ljepši nego ga pamtim. Doći ću opet već sljedeće godine ali neću raditi, želim pokazati svojoj obitelji ovo prekrasno mjesto za koje me vežu lijepe uspomene; tu sam naime i bio s djevojkom koja mi je dvije godine poslije postala suprugom.' 
 
Nakon četverodnevnog boravka u Villi Agave Francis Ford Coppola pozdravio se sa svojim domaćinima te se upisao u knjigu dojmova: 'Sjedim na gotovo istom mjestu, s istim pogledom na otok Lokrum kao i prije pedeset godina, kada sam pokušavao napisati scenarij za 'The Rain People'. Danas mi se čini ljepšim nego ikad – 50 godina je prošlo i ostaje prekrasan osjećaj ljepote življenja i blagostanja. Moje čestitke! Francis Ford Coppola' 
 
Ekskluzivan intervju s Francisom Ford Coppolom donosimo s You Tube kanala Adriatic Luxury Hotels


 

http://youtu.be/13hI37CLynY

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist