Kultura

Čitanje s olovkom u ruci – novi književni i čitateljski program u Art radionici Lazareti

Čitanje s olovkom u ruci - novi književni i čitateljski program u Art radionici Lazareti

Čitanje s olovkom u ruci novi je književni i čitateljski program u Art radionici Lazareti. U prvom bloku kluba pažljivih čitatelja i čitateljica gošća i voditeljica nam je Marija Ott Franolić. Marija Ott Franolić vodit će dvije književne radionice.

Večeras,  u 20 sati na Komardi u zadnjoj lađi Lazareta održat će se prva radionica na kojoj će Marija Ott Franolić razgovarati sa spisateljicom Stašom Aras o čitanju. Zajedno će se pitati: zašto čitamo i što od književnosti očekujemo? Što za nas znači “dobra književnost”? Želimo li da nam čitanje potvrdi nešto što već znamo ili da nam omogući promjenu perspektive? Razgovor će se prenositi online na Facebook stranici Art radionice Lazareti.

Samo dan kasnije, 24. kolovoza 2021. u 18 sati na drugoj radionici s polaznicima će razgovarati o romanu francuske spisateljice Annie Ernaux “Jedna žena” (prev. Marko Gregorić, Kulturtreger & Multimedijalni institut, 2021.).

Marija Ott Franolić – neovisna književna teoretičarka i kritičarka, doktorirala na ženskim dnevnicima i ženskoj povijesti. Bavi se poticanjem čitanja i teorijski proučava vezu između čitanja, mišljenja i empatije. Vodi književnu radionicu Kabinet čuda u knjižari Fraktura. Napisala je knjigu o ženskim dnevnicima “Dnevnik ustremljen nedostižnom” (Disput, 2016.) i uredila dnevnik Divne Zečević “Život kao voda hlapi” (Disput, 2017.) Piše blog Tekstovnica i živi u Zagrebu.

Program se provodi u sklopu obilježavanja Godine čitanja i Nacionalne strategije poticanja čitanja.
Aktivnosti podržava Ministarstvo kulture i medija RH.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist