Aktualno

‘ČITAM, DAM, SRETAN SAM’ Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

Dubrovačke knjižnice i ove godine sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače u okviru nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’. U sklopu toga odvija se i akcija pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’.

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Ovom akcijom prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad).

Pročitajte još

MARO I DOMINKO RADIĆ Spašavali su živote – jedan na moru, drugi u bolnici

Mia Njavro Banić

DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA ROBERTO MACHIEDO Generacijo, iskazali smo se i obranili!

Mia Njavro Banić

TUGA I PONOS Dan kad je obranjena sloboda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija