Zanimljivosti

ČISTO I ZDRAVO Donosimo nekoliko koraka do savršenog lica

ČISTO I ZDRAVO Donosimo nekoliko koraka do savršenog lica

Imati čisto i zdravo lice u današnje doba prepuno srresa, jurnjave, svakodnevnog rada i puno šminke – nije baš lako… No, postoje brzi i jednostavni ‘trikovi’ koji će vam pomoći u boljem i ljepšem izgledu.

Uglavnom se bolji rezultati vide pri korištenju prirodnih sredstava, no određene kreme mogu puno pridonijeti u liječenju akni, mitesera, pa čak u ‘peglanju’ bora.

Najjednostavniji savjet a kojeg se iznenađujuće malo ljudi pridržava, jest ‘obično’ čišćenje lica. Ono se mora napraviti i ujutro i navečer, pogotovo ako imate problema s kožom, no ne pretjerujte – dva puta je sasvim dovoljno! Naime, lice se preko dana nakupi masnoćom, prašinom i slično, zato ga je potrebno temeljito očistiti i prije sna.

Pronađite odgovarajuće sredstvo za čišćenje kože – bilo ono sapun, ulje, tonik… Potrudite se da bude na prirodnoj bazi. Također, koristite prirodne baze za maske, primjerice zob, mlijeko, jogurt, jabuke, jaja… Posvuda na Internetu mogu se pronaći jednostavni receptu za maske, a njihovi pripravci i korištenje iziskuju maksimalno dvadesetak minuta.

Lice uvijek perite mlakom vodom, nipošto vrućom ili ledenom. Vruća voda isušuje kožu, dok hladna stišće pore, pa se nečistoće ne uspijevaju ukloniti. Uvijek brišite lice s čistim šugamanom i to na način da po licu tapkate, a ne ‘stružete’, jer ovo drugo čini veliku štetu površinskom dijelu kože.

Nanosite isključivo kreme koje odgovaraju vašem tipu kože i ne preskačite čišćenje lica. Apsolutno nikad nemojte poći na spavanje sa šminkom na licu. Jednostavno je, a ako budete uporni i temeljiti, vaše lice će vrlo brzo zasjati – ususret ljetu!

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist