Zanimljivosti

Čišćenjem morskog dna na Šipanu započeo projekt ‘Homo na Elafite’

Prošlu subotu organizirana je akcija čišćenja morskog dna na otoku Šipanu. Ova ekološka akcija dio je projekta ‘Homo na Elafite’ kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik.

Volonteri Crvenog križa zajedno s pripadnicima ‘Ronilačkog kluba Dubrovnik’ te mještanima Suđurđa okupili su se prošlu subotu kako bi očistili morsko dno na Šipanu. Nekoliko stotina kilograma prikupljenog otpada predano je Čistoći Dubrovnik na daljnje postupanje. Ovo je prva akcija projekta ‘Homo na Elafite’ u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, a projekt je kroz poziv, ‘Zajedno čuvajmo okoliš’, sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 35.952.00 kuna (80 posto) te sredstvima Hrvatskog Crvenog križa u iznosu od 8.988.00 kuna (20 posto). Prikupljanje otpada s morskog dna samo je jedna od aktivnosti projekta, a iduća ekološka akcija planirana je sredinom listopada na Kalamoti.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Vatreno se navija za Hrvatsku u Studentskom domu!

Dulist

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija