Aktualno

Čišćenje zelenih površina kampusa

U ponedjeljak počinje čišćenje zelenih površina na širem prostoru Stare bolnice.

Naime, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, ravnatelje Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan te pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Žana Baća, obišli su sveučilišni kampus u Staroj bolnici. 
 
Tijekom obilaska dogovoreno je da će čišćenje zelenih površina u širem prostoru Stare bolnice početi već u ponedjeljak, 16. travnja,  a na čišćenju će se angažirati  predstavnici Vrtlara, Čistoće i JVP Dubrovački vatrogasci. 

Grad Dubrovnik nakon današnjeg sastanka očekuje prijedlog Opće bolnice Dubrovnik za način upravljanja objekta "Stare Nautike", koja bi se potom sukladno određenoj namjeni primjereno obnovila i uredila, a sadašnji stanari stambeno zbrinuli kroz gradski socijalni program. Konzervatorskom odjelu će se predstaviti prijedlog prostorno-planskog rješenja Sveučilišnog kampusa, koji se proteže od Rektorata do Ville Čingrija, kako bi se idejno i prometno rješenje moglo uskladiti s konzervatorskim smjernicama do donošenja izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika.
 

Pročitajte još

Ako idete na autobusni, ostavite otvorenu ombrelu!

Dulist

UTD Ragusu ‘pritišću’ kamate, uzima pozajmicu iz gradske blagajne

Dulist

‘NEKA TO BUDE IZNENAĐENJE’ Doček na Stradunu ipak bez vatrometa?

Dulist