Aktualno

CIMT 2014. Dubrovnik predstavljen Kinezima

CIMT 2014. Dubrovnik predstavljen Kinezima

U okviru štanda Hrvatske na kojem Hrvatska turistička zajednica predstavlja našu turističku ponudu na važnom turističkom sajmu CIMT 2014 u kineskom Šangaju zajednički se predstavljaju TZ grada Dubrovnika i agencija Gulliver Travel.

Promet s kineskog tržišta posljednjih godina značajno raste u cijeloj zemlji, također i Dubrovniku gdje su kineski turisti prisutni tijekom cijele godine. Od početka godine do polovice studenog u našem gradu boravilo je 8.218 kineskih gostiju, što je čak pedeset i dva posto više nego u 2013.

Ostvarili su 15.398 noćenja ili 47% više nego u 2013. Riječ je uglavnom o grupnim putovanjima koja uključuju posjetu više destinacija i država, a predstavljanje na ovogodišnjem sajmu sigurno će doprinijeti boljoj promociji Dubrovnika na ovom mega- tržištu s kojeg je, prema podacima UNWTO –a u prvoj polovici 2014. godine putovalo čak 54,1 milijuna Kineza.

Kako javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika, šesnaestu godinu zaredom od 14.-16. 11. u Kini se održava sajam CIMT Šangaj, a riječ je o turističkom sajmu smještenom u pet ogromnih dvorana na 57.500 m2, s 2.200 štandova, a prisutni izlagači dolaze iz stotinu svjetskih destinacija. Hrvatski štand veličine je 18 m2, a u okviru nacionalnog štanda zajedno nastupaju TZ grada Dubrovnika i agencija Gulliver Travel iz Dubrovnika. Prvog dana sajma štand Dubrovnika posjetilo je oko tisuću posjetitelja, među kojima kineski agenti i predstavnici medija koji su iskazali veliki interes za naš grad.

Ministar turizma Darko Lorencin na proputovanju po Dalekom Istoku, posjetio je Kinu, nakon Južne Koreje i Japana. Ministar turizma sa suradnicima – pomoćnikom ministra Davorom Ižakovićem i direktorom Glavnog ureda HTZ –a Ratomirom Ivičićem, bio je i među uzvanicima na svečanom otvorenju sajma CIMT, te je sudjelovao i u radu Kineskog turističkog foruma. Prethodno je održao niz sastanaka s predstavnicima javnog i privatnog sektora Kine, kao i Japana i Južne Koreje.

Ovo je prvi put da se dubrovačka turistička ponuda samostalno predstavlja na dalekom kineskom tržištu, jednom od najbrže rastućih emitivnih svjetskih tržišta, s kojeg očekujemo daljnji rast posjeta i našem gradu, ističu iz TZ-a grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist