Kultura

Ciklus novog švedskog filma u kinu Visia

Ciklus novog švedskog filma u kinu Visia

Nakon postavljanja na filmsko platno Larssonove Millennium Trilogije u kvalitetu novog švedskog filma više nitko ne sumnja.

Suvremeni švedski filmovi koje Kinematografi Dubrovnik predstavljaju u ovom ciklusu , od četvrtka (4. svibnja) do ponedjeljka (8. svibnja) u kinu Visia, fokusirani su na intrigantne, zanimljive, slojevite pa i provokativne ženske priče i sudbine, podjednako one stvarne kao i fikcijske.

Ciklus počinje dramom ‘Gubitnik’, pričom o dvadeset trogodišnjoj Dini koja u nedostatku posla u domovini, odlazi trbuhom za kruhom u norveški Oslo. Umjesto boljeg života, zapne u začaranom krugu privremenih zaposlenja, financijskih poteškoća i odlazaka na zabave pa sve do ljubavnog trokuta….

Nastavlja se trilerom/hororom ‘Krug’ pričom o tinejdžericama koje pronalaze mrtvo tijelo školskog kolege i čudnim okolnostima koje se događaju u njihovoj srednjoj školi…

U dokumentarnom filmu ‘Astrid’ redateljica Kristina Lindström iskoristila je dosad neobjavljene snimke, pisma i fotografije da bi na film prenijela životnu priču Astrid Lindgren, poznate švedske spisateljice, autorice knjiga o Pipi Duge Čarape i brojnih drugih.

Ciklus završava dvjema dramama’ Čudo u Viskanu’ i ‘Mlada Sophie Bell’, pričama o obiteljskim i prijateljskim odnosima, raskidima, kušnjama…

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist