Hrvatska

CIJEPIO SE, NEMA TEŽE SIMPTOME Ministar Čorić pozitivan na koronavirus

CIJEPIO SE, NEMA TEŽE SIMPTOME Ministar Čorić pozitivan na koronavirus

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić pozitivan je na koronavirus, priopćeno je iz Vlade ovog ponedjeljka.

“S obzirom da je razvio blaže simptome bolesti COVID-19, ministar Ćorić testirao se na prisutnost koronavirusa. Nalaz se pokazao pozitivnim. Ministar Ćorić osjeća se dobro te će ostati u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće, slijedeći upute liječnika i epidemiologa”, stoji u priopćenju Vlade. Ćorić se testirao i uoči planiranog puta na klimatski summit COP26 u Glasgowu, gdje će umjesto njega, ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja biti Dunja Mazzocco Drvar, navodi Večernji.

“Podsjećamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100% od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti COVID-19. Cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti. Članovi Vlade i ostali vladini dužnosnici koji su se cijepili protiv COVID-19, uzimajući u obzir protek vremena od 6 i više mjeseci od primanja druge doze, pristupit će i docjepljivanju tzv. booster dozom, slijedom preporuka HZJZ, kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo”, poručuju iz Vlade.

 

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist