Grad

CIJENE DUBROVAČKIH NEKRETNINA ‘Kvadrat’ kuće skuplji 583 eura od ‘kvadrata’ stana

shutt kuca

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako su prosječne oglašavane cijene kuća tijekom listopada zabilježile mjesečni pad od 0,4 posto.

Zanimljivo je da je najveći pad cijena kuća tijekom listopada zabilježen u Dubrovniku te Varaždinu, dok Split i Zadar bilježe najveći mjesečni porast. Prosječna tražena cijena kuće, s uključenom cijenom okućnice, u Dubrovniku je prema podacima portala Crozilla.com, iznosila 3605 eura po metru kvadratnom što je 3,3 posto niže no mjesec ranije. U Varaždinu su cijene pale za 3,2 posto, a za jedan se kvadrat u prosjeku tražilo 756 eura. Najveći mjesečni porast oglašavanih cijena kuća iznosi 1,4 posto, a tijekom listopada je zabilježen u Zadru i Splitu. U Splitu se za kvadrat kuće s uključenom cijenom okućnice u prosjeku tražilo 2278 eura, a u Zadru 1715 eura.

Jednako tako Dubrovnik se našao u društvu gradova (Split, Pula, Poreč, Senj) u kojima su tijekom listopada na portalu Crozilla.com oglašavane cijene kuća bile više no cijene stanova. Najveća je razlika pritom zabilježena u Dubrovniku gdje je prosječna oglašavana cijena kvadrata kuće bile 583 eura viša nego cijena kvadrata stana. Najmanja razlika u cijenama ovih vrsta nekretnina je zabilježena u Senju gdje je iznosila tek 2 eura po metru kvadratnom.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist