Zanimljivosti

Cijelu godinu pozitivan rast dolazaka

Cijelu godinu pozitivan rast dolazaka

Ministar turizma Darko Lorencin te direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić predstavili su u Zagrebu podatke sustava turističkih zajednica o ostvarenom turističkom prometu za prvih osam mjeseci ove godine.

Podaci za razdoblje siječanj-kolovoz govore o porastu od 5,4 posto u dolascima i 3,3 posto u noćenjima turista na Jadranu i u Gradu Zagrebu u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– U prvih osam mjeseci, a posebice u kolovozu bilježimo odlične rezultate, a s obzirom da imamo najave o dobroj rezervaciji bukinga i u mjesecima rujnu i listopadu, očekujemo vrlo dobru turističku godinu. Bili bismo zadovoljni s ponavljanjem rezultata turističkog prometa od prošle godine, s većim rastom prihoda od turizma od 2 do 3 posto – izjavio je ministar turizma Darko Lorencin prilikom predstavljanja rezultata.

U prvih osam mjeseci strani su turisti ostvarili porast od 6 posto u dolascima (9.131.905 dolazaka) i porast od 3,9 posto u noćenjima (55.062.134 noćenja). Porast u dolascima su ostvarili i domaći turisti s 0,2 posto (964.001 dolazaka).

Porast turističkog prometa (noćenja) je u razdoblju od siječnja do kolovoza ostvaren na emitivnim tržištima Njemačke, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske,  Slovačke, Mađarske, Velike Britanije i Francuske.
 

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist