DuList IN

ČETVRTI PO REDU Evo što nas čeka na ovogodišnjem Duff-u!

ČETVRTI PO REDU Evo što nas čeka na ovogodišnjem Duff-u!

Duff, Dubrovnik film festival, i ove godine kreće punom parom – od 15. do 18. listopada 2015. Grad postaje filmska niša za djecu i mlade do 20 godina iz svih zemalja Mediterana. Tim povodom, danas je održana i konferencija za medije na kojoj je predstavljen festival.

Ove godine selekcijski žiri izabrao je 42 filma u kategoriji do 15 godina, 28 filmova u kategoriji do 20 godina, te devet u otvorenoj kategoriji. Vrijedni selekcijski žiri čine redateljica Sara Hribar, PR-ovac i novinar Žarko Dragojević te snimatelj i scenarist Dražen Krešić, dok onaj malo stariji, ocjenjivački žiri čine Anastasia Dimitra, Dražen Žarković i Duško Popović.

Među izabranim filmovima i ove godine našlo se mnoštvo animiranih, igranih, dokumentarnih, sve skupa vrijednih uradaka, koje će publika imati priliku pogledati u srcu listopada, a bit će ukupno sedam projekcija. Također, tu su i ove godine bogate radionice, te šareni popratni program, od neizostavnih filmskih projekcija, pa do rock partyja, izleta na Lokrum, obilaska grada…
Radionice koje će se održati u sklopu DUff-a su ona animiranog filma, film noir, igranog filma, dokumentarnog filma, filmske maske (realne rane) te Škola u kinu.

Radionice vode Boško Picula (Škola u kinu), Denis Ostrošić (filmske maske), Jane Alilović (igrani film), Nikola Duper (dokumentarni film), s. Ružica Dodig (film noir), Sandra Malenica i Hrvoje Selec (animirani film).

Duff kao izlog filmskog stvaralaštva
DUff, u organizaciji Javne ustanove u kulturi Kinematografi Dubrovnik, Udruge za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetne škole filma Šipan, od 2012. godine omogućuje, promiče i potiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih, te se tako u ovih nekoliko godina Festival isprofilirao kao izlog mediteranskog filmskog stvaralaštva, probudivši pažnju struke, ali i same djece. Mjesto je to koje briše granice, a djecu povezuje u nekoliko kreativnih dana stvaralaštva, igre, druženja… Važno je dodati i to kako se djeca susreću i upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja,što je jedna od niti vodilja DUff-a – upoznati, dijeliti, širiti kreativnu energiju.

Dosad je DUff imao priliku ugostiti ekipe iz Hrvatske, BiH , Grčke, Italije, Slovenije, Španjolske, Francuske, Izraela, Egipta , Libanona, Turske, Palestine, Portugala i Alžira, a i ove godine dolazi mnoštvo gostiju!

Novost ovogodišnjeg Duff-a spoj je Mediteranskog filmskog đira i živopisne Istre, te se tako prvi put realizira suradnja Duff-a i Motovun film festivala! Dječica u Istri će, u sklopu Dječjeg programa MFF-a, prije svakog dugog filma imati priliku pogledati najbolji film DUFF-a kojeg su proizveli mladi u dobi do 20 godina iz zemalja Mediterana.

– Veselimo se ovoj suradnji, a najmlađima želimo puno sreće s njihovim filmovima u konkurenciji Dubrovnik Film Festivala! – istaknuli su iz Kinematografa Dubrovnik.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist