DuList IN

BOJAN JAMBROŠIĆ Moja avantura u Turskoj!

BOJAN JAMBROŠIĆ Moja avantura u Turskoj!

Popularni pjevač Bojan Jambrošić već duže vrijeme osvaja novim glazbenim i stilskim izričajem, a rado voli i upšoznavati nove kulture i stjecati nova iskustva. Nakon uspješne suradnje s DuListom, možemo najaviti i to kako će Bojan, kad god ‘uhvati priliku’, zapisati koju crticu za naš portal. Ovaj put, to je bila reportaža – i to iz Turske!

– Tradicionalno već svake godine oko mog rođendana sa prijateljicom Anke odemo na neko putovanje kako bi se odmorio od svih ljetnih nastupa i pripremio za nadolazeće izazove koji me čekaju. Ova godina je bila jedna od najradnijih u mojoj karijeri jer osim nastupa u mjuziklu “Legenda Ružice grada”, snimanja pjesme Dopusti i spota za istu, bilo je nastupa svakog vikenda pa je rođendanski odmor bio više nego dobro došao – kaže Bojan za početak, dodavši i to kako je odluka za Tursku pala nakon što su prošlih godina posjetili  Maltu, Nizozemsku, Kretu, Portugal, Tunis i Španjolsku.

– Da bi stvar učinili jos zanimljivijom, u dogovoru s njom do zadnjeg trenutka (do prije ljeta) nisam znao kuda putujem, već je ona sama birala destinaciju i hotel i to bilo njeno iznenađenje meni. I budite sigurni u to da me uspjela iznenaditi jer zbog trenutne situacije u susjednoj državi Turska najvjerovatnije ne bi bio moj prvi izbor. Ali isto tako moram priznati da bih se gadno prevario, iako su na prvi pogled grad Ismir u koji smo sletili, put prema hotelu, izgledali dosta neuredno, njihova turistička središta uz more bila su spremna za turiste jer sve je bilo sređeno, uglancano i čisto kako bi se svi osjećali ugodno – ističe Bojan.

– Osim prelijepog hotela, pogleda i prirode definitivno bi istaknuo njihovu ljubaznost i uslužnost prema turistima po čemu su po mojoj procijeni ispred ostalih zemalja koje sam posjetio. Uz prekrasno uređene plaže, stjenovite i pješcane imaju čisto more, ali opet ni blizu nasoj obali koja je neusporedivo ljepša – kaže mladi pjevač, koji je, ističe, bez puno udaljavanja od mjesta gdje su bili smješteni, uživao u tradicionalnoj hrani, šetnji, odmoru uz bazen i more te tako punio baterije.

– Zanimljivo je bilo da su lokalci zbog mog izgleda često puta pomisli da sam i ja iz Turske te tako uporno pokušavali progovoriti sa mnom turski, a kako nisam bio spreman osim “Dobar dan” na turskom jeziku nisam znao ništa reći. Ali zahvaljujući njihovom odličnom engleskom i njemačkom brzo smo se sporazumijeli – smije se Bojan, koji kaže kako mu je ovo bio jedan od najljepših i najopuštenijih odmora.

– Turska ce mi sigurno ostati u lijepom sjećanju. Dok ja već lagano razmisljam gdje i koju zemlju bih mogao sljedeću posjetiti, preporučio bih svakom da putuje jer putovanjem, osim što više cijeniš svoju zemlju, vidiš razne druge kulture, običaje, prirodu, stekneš prijatelje i doživotno iskustvo koje ti nitko ne može oduzeti – zaključuje Bojan.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović