Hrvatska

ČESTITKE! ‘Plava vrpca Vjesnika’ pripala županijskoj Vatrogasnoj zajednici

ČESTITKE! 'Plava vrpca Vjesnika' pripala županijskoj Vatrogasnoj zajednici

U momčadskoj konkurenciji, Plava vrpca Vjesnik 2018. pripala je Vatrogasnoj zajednici Dubrovačko neretvanske županije pod zapovjedništvom Stjepana Simovića. Čestitamo!

Dodjele ovog važnog priznanja održat će se u ponedjeljak, 3. prosinca, u Zadru, a mi ćemo podsjetiti kako je za njega bilo nominirano sedam poduhvata spašavanja.

U izboru za prestižno priznanje našli su se ovog studenog pripadnici JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet, a Plava vrpca odlazi u ruke naših vatrogasaca zbog poduhvata spašavanja 40-metarske jahte ‘Kanga’ između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca u rujnu ove godine.

Podsjetimo, na novoj 40-metarskoj jahti ‘Kanga’, pod malteškom zastavom, 7. rujna ove godine u 8 sati ujutro buknuo je požar, a drama se odigrala kod Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca. Osam putnika i četiri člana posade odmah je evakuirano s jahte, a onda je na scenu stupilo 17 pripadnika JVP Dubrovačko primorje, Dubrovnik i Mljet pristiglih s dva broda. Jer, požar je strelovito gutao unutrašnjost ove jahte čeličnog trupa, a problem je predstavljala činjenica da je u tankovima bilo 40 tona dizelskog goriva.

‘Plavu vrpcu Vjesnika’ utemeljio je 1966. godine Ratko Zvrko, hrvatski književnik i tadašnji urednik Pomorske redakcije u Vjesniku. Nakon gašenja lista tradiciju dodjele priznanja nastavio je Sindikat pomoraca Hrvatske kao dugogodišnji sponzor i član Odbora za dodjelu Plave vrpce.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist