Aktualno

Cesta Most-Pobrežje dobila dozvolu

Cesta Most-Pobrežje dobila dozvolu

Pravomoćna lokacijska dozvola za dionicu ceste od Mosta dr. Franje Tuđmana do Pobrežja i spoja na bivšu županijsku cestu ŽC6235 nedavno je ishođena, izvijestili su iz Županijske uprave za ceste.

Ova dionica ceste dio je ukupnog koridora povezivanja gornjih sela dubrovačkog zaleđa jedinstvenom prometnicom duljine 50 kilometara od Mosta do Osojnika i dalje preko Slanoga, do granice BIH u Dužima.
– Ovo je jedan početni, ali za nas veoma značajan korak u realizaciji cjelokupnog projekta
ostvarivanja prometne povezanosti sela kroz Dubrovačko primorje jednom cestom županijskog karaktera. Također je u tijeku izrada projektne dokumentacije za preostale dionice prema Gromači i dalje prema Slanom, tako da trenutno imamo otprilike 25 kilometara ceste pod projektiranjem i u razvojnom planu.
 
NOVI ULAZ U CAVTAT

Nadalje, važno je napomenuti da su sukladno odluci Ministarstva prometa od travnja ove godine, sve naše lokalne i županijske ceste na područjima gradova prešle pod ingerenciju gradova te više nisu pod županijskom nadležnošću. Svakako ćemo predati ovu dokumentaciju Gradu Dubrovniku te očekujemo kako će nastaviti razvijati ove projekte od posebne važnosti, kako za razvoj Grada tako i za čitavo područje okolnih Općina i Županije – istaknuo je u kratkom razgovoru Nikša Konjevod, ravnatelj Županijske uprave za ceste, te nastavio:
– Od ostalih projekata na području Županije posebno bih istaknuo dobivanje lokacijske dozvole za rješenje novog ulaza u Cavtat, sa državne ceste D8 na Zvekovici. Dalje idemo u izradu glavnog projekta i ishođenje potvrde na glavni projekt. To nam je također iznimno važan projekt koji razvijamo u neposrednoj suradnji sa Općinom Konavle – rekao Nikša Konjevod.
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist