Sport

ČEKA NAS PAKAO! Ovo su nam protivnici na Olimpijskim igrama

vaterpolo barakude reprezentacija japan svjetsko prvenstvo 2
Team Croatia jumps in the water during the men match between team Argentina (white caps) and team Croatia (blue caps) at 20th World Aquatics Championships at the Marine Messe Hall B in Fukuoka (Japan), July 17th, 2023.

Hrvatski vaterpolisti ove su subote postali prvaci svijeta. Nakon pobjede nad Italijom od 15:13, valja nam se okrenuti novim zadaćama. Ne, neće one doći tako brzo, kao što je nakon EP-a u Zagrebu i Dubrovniku stigao Mundijal u Dohi, ali sve je to tu pred vratima, piše Večernji.

Naime, poznate su i skupine za olimpijski turnir u Parizu. On će trajati od 27. srpnja do 11. kolovoza, kada se nadamo i novom velikom finalu s Hrvatskom u glavnoj ulozi.

No dakle, dvije su skupine s po šest reprezentacija. Hrvatska je smještena u skupinu A s Italijom, Rumunjskom, Grčkom, SAD-om i Crnom Gorom. Iz te će skupine dalje u četvrtfinale proći četiri momčadi, a u četvrtfinalu će igrati najbolji iz jedne protiv četvrtoplasiranog iz druge skupine te drugoplasirani protiv trećeplasiranog.

U skupini B su Australija, Srbija, Francuska, Mađarska, Japan i europski prvak Španjolska. Treba reći da je Rumunjska na olimpijski turnir ušla umjesto Južnoafričke Republike. Jedini predstavnik afričkog kontinenta odlučio je odustati od sudjelovanja na Olimpijskim igrama.

Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist