Aktualno

ČEDO PRODANOVIĆ Trudilo se naći optuženike u Zagrebu kako bi se zaštitilo ljude odgovorne za zaštitu na radu

cedo prodanovic hidroelektrana

Odvjetnik optuženog Nikole Rukavine, Čedo Prodanović dao je izjavu nakon četvrtog dana nastavljenog suđenja za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik.
Prodanović, koji je ovog petka za Barbarića imao više pitanja, za medije je komentirao tijek suđenja, ali posebno ugovore HEP-a s odvjetničkim uredom i detektivskom agencijom. Naime, danas je priložio navedene dokumente koji su i uvršteni kao dokazi.
U njima se govori, kako je rekao Prodanović tijekom ispitavanja, da je Barbarić angažirao detektivsku agenciju i odvjetnički ured, a kako bi pronašli nepravilnosti koje bi izravno kriminalizirale njegovog branjenika.
Na pitanje jesu li ga neki odgovori iznenadili, Prodanović je okupljenim novinarima rekao kako su oni pitali na temelju određenih dokumenata te da, naravno, nisu znali kakvi će biti odgovori već su bile varijante A i B.
-Ja čak i nisam očekivao da se čovjek neće sjetiti ugovora. Možda on potpisuje 100 ugovora, ali nema 100 havarija u Dubrovniku niti ginu ljudi. To je događaj, a uz njega se veže ugovor koji se pamti čitav život. S obzirom na ovakav odgovor, kojemu ja ne vjerujem, onda smo mijenjali i način ispitivanja. Svatko ima svoju pamet i može zaključiti ako imaš vlastitu pravnu službu, pa uzimaš neke druge, pa se tamo pojave privatni detektivi, onda je to na tragu ovoga što mi čitavo vrijeme tvrdimo, a to je da se trudilo naći optuženike u Zagrebu da bi se zaštitilo ili propustilo, ne znam motive, neposredno odgovorne ljude za zaštitu na radu. Ja ne kažem da su oni krivi, ali ako je ikoga trebalo pitati što su radili onda je trebalo početi u Dubrovniku a ne hapsiti u Zagrebu, a ovo sve je na tragu toga. Tu postoje i interni odnosi, i interni animoziteti i rivaliteti, ali u to neću ulaziti – rekao je Čedo Prodanović.
Uslijedilo je pitanje što točno stoji u ugovoru kojega je Barbarić potpisao, ali ga se ne sjeća.
-Stoji da će oni davati pravne usluge, ne znam kakve, zašto, zbog čega. Što imaš pravno tu davati usluge, a havarija je tri dana prije toga – rekao je te na dodatno pitanje novinara rekao kako su tu definirane usluge te cifra od 198 tisuća kuna za odvjetnike, uz tajnost podataka. S druge strane, detektivi su imali interne odnose s odvjetnicima.
Barbarić je tijekom saslušanja više puta spomenuo njegovog branjenika Nikolu Rukavinu, kojega smatra odgovornim. Je li ga iznenadilo to upiranje prstom? – zanimalo je novinare.
-Nije jer je čitav njihov odnos bio takav da su oni na neki način bili rivali u HEP-u i gospodin Barbarić je činio sve da ga na neki način stavi po strani – zaključio je .

 

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist