Aktualno

Caritas otvara skladišni centar

Caritas Dubrovačke biskupije unajmio je skladišni prostor od 500 kvadrata u Gružu i to u zgradi Luke Dubrovnik

za skladištenje odjeće, obuće i ostalih potrepština za sve one osobe s juga Hrvatske kojima je potrebna pomoć. Podsjetimo, s konferencije za novinare u prosincu prošle godine istaknuto je kako je Caritas u potrazi za adekvatnim prostorom za skladištenje odjeće, obuće, namještaja i ostalih potrepština, a tada se javila i ideja o organiziranju banke hrane. No, za sve to trebalo je osigurati adekvatan prostor.

Takav prostor je pronađen i iznajmljen Caritasu, te se za desetak dana očekuje potpuno otvaranje toga skladišta za prihvat robe, potvrdio nam je to ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije don Robert Ćibarić:

-Taj skladišni prostor je u odličnom stanju. Još moramo nabaviti police, pa pozivamo sve vlasnike skladišta koji imaju višak polica za robu, a koje im nisu potrebne, da nam ih ustupe na korištenju, ili na poklon – ističe ravnatelj Ćibarić te dodaje kako sada preostaje organiziranje samih volontera kako bi se kroz 10-ak dana otvorilo skladište za prihvat robe.

U njemu će se oformiti i banka hrane za prikupljanje nekvarljivih namirnica. Skladišni centar u početku će jedan put tjedno biti otvoren za potrebite, a drugi dan za sve one koji svojim prilozima žele pomoći najugroženijim osobama. Sve o ovoj temi .pročitajte u ovom broju duLista. 

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija