Aktualno

CARITAS ORGANIZIRAO IZLET U STON Neki su bili prvi put na Pelješkom mostu!

CARITAS ORGANIZIRAO IZLET U STON Neki su bili prvi put na Pelješkom mostu!

Potaknut iskustvom druženja djelatnika i volontera Caritasa Dubrovačke biskupije s osobama s invaliditetom održanom u Tjednu biskupijskog Caritasa, kao i stalnim poticajima pape Franje za posvećivanje pažnje osobama na marginama društva i prepoznavanje novih oblika siromaštva, dubrovački Caritas je uz 7. Svjetski dan siromaha organizirao ovog ponedjeljka izlet u Ston.

Uz djelatnice i volonterke Caritasa na izletu su sudjelovali korisnici i njihova pratnja iz Udruge Rina Mašera, Centra za rehabilitaciju Josipovac i Društva Multiple Skleroze Dubrovnik. Jednodnevno druženje ovaj put je bilo usmjereno prema posjetu Pelješkom mostu na kojem neki nisu imali priliku do sada biti, ističu iz Caritasa Dubrovačke biskupije na svojim stranicama.

Uslijedio je posjet Stonu gdje su sudionike izleta dočekali domaćini župnik i dekan Stonskog dekanata don Bernardo Pleše, redovnica s. Finka Zrinušić i nekolicina župljana. U župnoj crkvi sv. Vlaha misno slavlje predvodio je generalni vikar i predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan.

CARITAS ORGANIZIRAO IZLET U STON Neki su bili prvi put na Pelješkom mostu!

Djelatnica župnog muzeja, lapidarija, Marijana Leho kasnije je sudionike izleta provela kroz muzej ukratko ih upoznavši s bogatom zbirkom velike vrijednosti koja se čuva na tom mjestu.

Zajednički ručak blagovan je u Malom Stonu. Domaćin Vile Koruna Sveto Pejić dočekao je izletnike iz Dubrovnika i ukratko im objasnio i Put soli i zašto se Ston nalazio na starim kartama svijeta uz bok mnogim važnim destinacijama tog vremena. Svi su od domaćina darovani svojim primjerkom prigodnog pakiranja Stonske soli.

Na kraju dana sestre od Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marija (Dančarke) otvorile su vrata svog stonskog samostana i ugostile društvo uz prigodno čašćenje.

Foto Caritas Dubrovačke biskupije

Pročitajte još

Vlahušić: Na Gruškoj placi Food market, a ima prostora i za piknik zonu

Dulist

JAK POTRES U JADRANU Dubrovnik se ljuljao na 4,9!

Dulist

Visoki kazneni sud donio odluku o porukama Žalac i Rimac

Dulist