Aktualno

Australka koja je pala sa zida na Pilama izašla iz bolnice

Foto Western Australia Police Force
Foto Western Australia Police Force

Australska policajka Ella Cutler (25) izašla je iz bolnice, gotovo tri mjeseca nakon što je pala sa kamene ograde na Pilama. Cutler je u padu 26. kolovoza zadobila teške tjelesne ozljede, zbog čega je nekoliko dana provela u induciranoj komi.

Pretrpjela je višestruke prijelome lubanje, kralježnice i rebara. 34-godišnji muškarac koji je kobnog dana bio s 25-godišnjom policajkom također je pao i završio s teškim ozljedama. Iz osiguranja nisu željeli platiti bolničko liječenje policajke i njen let kući jer je u vrijeme nesreće bila pod utjecajem alkohola.

-Kad smo čuli da nas je osiguravajuće društvo iznevjerilo, ostali smo šokirani. Ne mogu ni opisati kako je to bilo. Nikada nismo očekivali da nam osiguranje neće pomoći da je vratimo kući. Ne razumijemo i zaista smo zbunjeni jer osiguravajuće društvo ne može ni zamisliti kako bi se obitelj, ili netko tko se osigurao u dobroj vjeri, mogla osjećati dok prolazi kroz takvu situaciju – ispričala je tada njena obitelj.

Pokrenula je Go Fund Me kampanju, u kojoj je u sedam dana skupljeno dovoljno novca da se ova mlada policajka vrati u Australiju. Skupljeno je više od pola milijuna dolara koji su obitelji bili potrebni za troškove liječenja i prijevoz. Doniralo je preko 6000 osoba.

Koristeći štake i potpomognuta protezama na leđima i lijevoj nozi, Cutler je sad snimljena kako napušta rehabilitaciju u bolnici Fiona Stanley prije nego što je izrazila zahvalnost tisućama ljudi koji su joj pomogli.

-Puno vam hvala što ste me doveli kući – poručila je za portal 7News, a kako prenosi Index.

-Postoje trenuci kada me tijelo boli malo više nego što bi inače, ali općenito sam dobro – dodala je. Cutler i njezina obitelj jučer su se sastali s načelnikom policije Zapadne Australije, pri čemu je ona istaknula kako je odlučna vratiti se poslu koji voli.

-Trebat će joj još mnogo mjeseci njege, više operacija i mjeseci fizičke rehabilitacije prije nego što bude mogla utjecati na svijet kao što je to nekada činila – izjavio je ranije njezin brat Josh.

Foto Western Australia Police Force

Pročitajte još

IZLOŽBA PEJZAŽ Mladi talenti Male škole slikanja

Dulist

Kako prepoznati znakove sunčanice?

Dulist

PROGNOZA Kakve temperature nas čekaju do kraja tjedna?

Dulist