Zanimljivosti

Caritas Dubrovačke biskupije među najuspješnijim udrugama u gradnji fundraising kulture

Caritas Dubrovačke biskupije među najuspješnijim je udrugama u gradnji fundraising kulture. Riječ je o projektu Žuta točka koji je pokrenut prošle godine u suradnji Hrvatske zajednice županija i Mladenke Majerić, u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer i uz podršku Ureda za udruge Republike Hrvatske i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, a koji ima za cilj otvoriti javni dijalog u važnosti fundraisinga kao održivog načina financiranja organizacija.

-Cilj nam je stvoriti platformu za kvalitetnu raspravu o tome koliko fundraising može značiti za razvoj i promjene tamo gdje je najvažnije – u lokalnoj zajednici. Jer čvrsto vjerujemo u bottom-up pristup i činjenicu da velike stvari započinju onim malima – ističe predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

U sklopu projekta ‘Žuta točka’ proveden je natječaj kroz koji su udruge video uradcima predstavljale svoj utjecaj na lokalnu zajednicu, a žiri je odabrao one najbolje. Udruge, dobitnice natječaja, sudjelovat će na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Cilj je kroz fundraising edukaciju pružiti im znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni koju organizacija želi postići, a za koju joj je potrebna podrška kroz donacije u novcu, naravi i uslugama te ostale vrste podrške.

-Fundraising, odnosno prikupljanje sredstava, postoji kako bi se poticala individualna i koorporativna filantropija i stvarale uspješne neprofitne organizacije. Bit prikupljanja sredstava je u stvaranju odnosa, a donacije su rezultat tog odnosa. Donatori žele pridonijeti viziji vaše organizacije i sudjelovati u stvaranju novih društvenih vrijednosti jer tako ostvaruju svoju humanost i svoje čovjekoljublje. Izgrađujte odnose sa svojim donatorima i učinite ih svojim prijateljima – poručuje Mladenka Majerić.

Ovo je popis najuspješnijih udruga:

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje „Nada – Vrbovec“
Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna
ZIPKA – Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije
Udruga mladih koprivničkih matematičara
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“
CeliVita – Život s celijakijom
Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
Kulturno umjetničko društvo “Tamburica” Staro Perovo Selo
Caritas Dubrovačke biskupije
DEBRA, društvo oboljelih od bulozneepidermolize
Hrvatsko glazbeno društvo “Stjepan Radić”
Kulturno umjetničko društvo “ČIČE” Novo Čiče
Lisina avantura Matulji – strukovna udruga za promicanje zdravog života, zaštite prirode, aktivnosti i vještina boravka u prirodi
Udruga slijepih Pakrac Lipik

Plesni teatar Sjene
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME
Udruga roditelja djece a poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići
Udruga za Sindrom Down Međimurske županije
Hrvatski Crveni križ Općinsko društvo Crvenog križa Darda
Hrvatsko žensko društva Pleternica

Pročitajte još

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

DESETI ‘TJEDAN KARIJERA’ Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

Dulist

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija