Hrvatska

CAPPELLI O TURISTIČKIM REZULTATIMA Od ovog vikenda više nismo u minusu!

CAPPELLI O TURISTIČKIM REZULTATIMA Od ovog vikenda više nismo u minusu!

Srpanjski je minus s današnjim danom doveden na nulu. Rekao je to ministar turizma Gari Cappelli, donosi N1.

-Financijski dio je oko milijardu kuna veći nego prošle godine, a na današnji dan sedmi mjesec je na nuli, nismo više u nikakvom minusu po broju gostiju koji dolaze u Hrvatsku. Istra je isto tako na nuli, hoteli su im u plusu, Pula ima preko deset posto rast što u hotelima, što u privatnom smještaju. Srpanjski minus koji smo vukli do jučer ovaj vikend je doveden na nulu – izjavio je ministar.

No, ranije je istaknuo kako se mora podignuti kvaliteta smještaja, pogotovo privatnog s 3 zvjezdice jer su, donosi HRT, objekti s 4 i 5 zvjezdica uglavnom popunjeni.

– Cijela Europa je pogođena drugačijim smjerovima i pristupima turizmu. Nije samo Hrvatska na razini prošle godine. Iako smo u srpnju na razini 3-4 posto niže nego u srpnju prošle godine, još je uvijek skoro 4 posto više dolazaka i 1 posot više noćenja. Upozoravao sam da je Hrvatska došla na razinu od 200 tisuća turista i da je to njezina granica. Hrvatska treba podizati kvalitetu i to sam upozoravao od prvog dana od kad sam postao ministar – rekao je ministar za HRT te podsjetio kako su prije dvje godine u ovo doba svi objavili da pucamo po šavu, a mi danas imamo turista kao prije dvije godine.

-Tada sam govorio da je to limit Hrvatske po broju turista zbog infrastrukture u gradovima. Danas smo došli na to da stanje nije uopće zabrinjavajuće, Hrvatska će se zadržati na ovim brojkama, ali treba podizati kvalitetu – ističe Cappelli.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist